Ploegvoorstelling Crelan AAdrinkteam in Lichtaart 9 september 2015

Ploegvoorstelling Crelan AAdrinkteam in Lichtaart 9 september 2015

In de bossen van Lichtaart begonnen de jongens (Sven Nys en Sven Vanthourenhout) aan een lichte training om daarna de pers te woord te staan over hun nieuwe veldritseizoen. Ook Jan Verstraeten en Paul Van den Bossche hielden een oogje in het zeil.

Bij aankomst aan het domein Florian werd Sven Nys aangesproken door twee dames om de boeren een hart onder de riem te steken. Ook hiervoor was Sven te vinden. Met gemak nam hij een groentenmand onder de arm en sprak de boeren van ons land toe.

IMG_9895

Na de training in de bossen van Lichtaart trok de hele meute naar de Residentie om daar de persvoorstelling te laten geworden. Aan de tafel zaten natuurlijk de twee renners waarom het allemaal zal draaien in het volgende veldritseizoen Sven Nys en Sven Vanthourenhout maar ook de CEO van Crelan De Heer  Verzele samen met Paul Van den Bossche en Jan Verstraeten. Al van 2008 is Landbouwkrediet – nu Crelan actief bezig in het veldritgebeuren. De voldoening en de tevredenheid uitte de CEO van Crelan. Hij heeft met de beide renners een vriendschapsband opgebouwd die teert op wederzijds respect en eerlijkheid. Het is niet zo zeer de prestaties die tellen maar wel de gedrevenheid die in het team aanwezig is, die de CEO van Crelan aan het denken heeft gezet om de stap te zetten van het wegwielrennen naar het veldrijden. Met de twee Svennen als ambassadeurs kunnen ze teren op wederzijdse vriendschap – waardering en lof voor elkaar. Verzele liet ons duidelijk verstaan dat Sven Nys de topman is van het team maar dat Sven Vanthourenhout het evenbeeld is van Sven Nys op training maar nog niet zo zeer in de wedstrijden. Maar daar kan verandering in komen. Zo bleek tijdens de ochtendtraining toen Sven Vanthourenhout naar boven fietste uit stilstaande positie en waarbij Sven Nys moest passen. Maar toch vonden de beide heren er het plezier in en zetten hun training gedreven voort.

Voor de naambekendheid Crelan was het goed dat men in 2000 de beslissing had genomen om de overstap te doen van het wegwielrennen naar het veldrijden. De Volkse sport in de kijker plaatsen met een prof als Sven Nys deed voor Crelan heel wat deuren openen. Voor de CEO van Crelan is het een goede stap geweest. Zelf kijkt hij terug naar de hoogtepunten van het veldrijden met onder meer de verschillende overwinningen van Sven Nys maar in het bijzonder naar de wereldtitel in Louiseville – het Belgische Kampioenschap in Hooglede – de veldrit in Waregem maar ook voor hem persoonlijk hebben de wedstrijden in Gavere, Ronse en de Koppenberg een speciale betekenis. Hij heeft zelfs een overeenkomst gemaakt met de burgemeester van Oudenaarde dat wanneer Sven Nys dit jaar de Koppenberg wint (dit zou dan voor de tiende keer zijn) dat hij Sven Nys zal aanbrengen als ereburger van Oudenaarde. Of hij daarin zal slagen zullen in de loop van het seizoen te zien krijgen.

image002

Om het afscheidsjaar van Sven Nys op een gepaste manier af te sluiten heeft ook de Marketing afdeling van Crelan een actie op touw gezet. Alle personen die foto’s heeft van Sven Nys (nu en vroeger) kunnen die posten. Sven Nys zelf zal de drie beste resultaten eruit halen en deze zullen een uitnodiging krijgen voor het afscheid in het Sportpaleis. Zij zullen mogen genieten van een VIP arrangement en een greet en meet moment met de grote kampioen. Alle foto’s zullen verzameld worden in een groot fotoalbum en zal later te koop aangeboden worden.

image003

Voor sportief manager Jan Verstraeten liep de stage in Mallorca zoals het hoorde. De jongens hebben een perfecte training afgewerkt met als doelstelling een duurtraining en een lange training af te werken en op te bouwen naar het begin van het nieuwe veldritseizoen. In augustus werden dan de trainingen aangepast naar twee trainingen per dag waarbij ook het lopen een rol ging spelen. De explosiviteit werd er ook ingestoken. Hij wist ons te vertellen dat er heel wat wedstrijden op de agenda staan van de twee Svennen. Maar dat het ook op vraag van henzelf is dat zij dit jaar bijna geen wedstrijd zullen overslaan. Zo zal Sven Nys op een gepaste manier zijn afscheid kunnen geven aan zowel zijn supporters, de organisatoren en de pers…..

IMG_0015

Paul Van Den Bossch zat er als een gelukkige persoon bij aan de tafel. De focus van hem ligt op hetzelfde als de voorgaande jaren. De jongens op een degelijke manier begeleiden, trainen en coachen. De basis is gedurende de carriere van Sven nooit veranderd. Het is nog altijd de juiste combinatie vinden tussen lichaam en geest. Dan er vol voor te gaan en dan blijven de prestaties niet achter. Ook dit jaar is er met gedrevenheid getraind. Alhoewel Paul aangeeft dat er aan de voorbereiding niks is gewijzigd, zij toch rekening houden met de jongere garde die zijn opmars maken. Hij denkt dan in het bijzonder aan Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel.

IMG_0014

Sven Nys gaf aan dat dit zijn allerlaatste seizoen zal zijn als profwielrenner. Toch heeft niks hem eraan doen twijfelen of dit de juiste keuze is. Hij heeft in zijn voorbereidingen naar het nieuwe veldritseizoen wat minder mountainbikewedstrijden gereden maar heeft wel de belangrijkste namelijk het Belgische Kampioenschap Mountainbiken weten te winnen. Daar is hij terecht fier op. Hij staat mentaal heel sterk en heeft in zijn voorbereiding maar 15 wedstrijden gereden waarbij de andere concurrenten tegen de 30 of meer zitten. Maar dat doet hem zeker niet twijfelen aan zijn conditie. Hij is blij. Hij heeft alles kunnen bereiken wat er te bereiken valt. En alles wat er dit seizoen bijkomt, is voor hem meegenomen. Hij wil iedereen op een waardige manier bedankingen voor de steun en het vertrouwen dat hij van ieder van ons heeft gekregen. Vandaar dat hij dit jaar nog zal proberen om zoveel mogelijk mee te spelen in het ganse verhaal.

Een reporter vroeg hem wat hij zou doen mocht hij op kop staan van een klassement en dan in eigen land Zolder de wereldtitel pakken. Daarop gaf Sven het antwoord dat hij wel had aangegeven om dan te stoppen op het ogenblik dat hij wereldkampioen zou worden. Maar nuanceerde hij het al….. Het zal allemaal afhangen van mijn buikgevoel gaf hij mee waarbij hij de vraag onbeantwoord liet.

Hij kijkt nu vooruit naar de eerste wereldbekerwedstrijd in Las Vegas. Hij heeft het voordeel dat hij aldaar al wedstrijden verreden heeft. Toch geeft hij aan dat er heel wat factoren meespelen om de winst of het verlies. De temperatuur, de eetgewoontes, de verplaatsing, het herstel, …. zijn allemaal factoren die dit kunnen beinvloeden maar hij zal er alles aan doen om er te staan. Al houdt hij ook rekening met zijn concurrenten.

Toch heeft hij één teleurstelling : hij heeft nog geen wedstrijd op de kaart kunnen brengen in Canada. Dat blijft een doelstelling om verder aan te werken nadat hij zijn fiets aan de haak hangt. Want hij wil er blijven voor vechten om meer internationale uitstralingen te creeren in het veldrijden.

IMG_0125

Sven Vanthourenhout heeft een goede voorbereiding gemaakt naar het begin van het nieuwe veldritseizoen. Hij is absoluut klaar voor het nieuwe seizoen. Hij heeft verder kunnen bouwen op de positieve dingen die hij de voorgaande jaren heeft opgebouwd en heeft deze nu verfijnd. Hopelijk gaat dat in het nieuwe seizoen de vruchten afwerpen.De vraag rees of Sven Vanthourenhout ook aan stoppen denkt nu zijn ploegmaat – kameraad het einde van zijn carriere heeft aangekondigd. Sven Vanthourenhout was hierin heel formeel. Er is nog veel mogelijk en alles ligt nog open. Er is zeker nog geen beslissing hierin genomen.

IMG_0139

Over de outfit voor dit seizoen zijn onze beide renners het roerend eens : het zijn strakke lijnen, zeer gedurfd en gewaagd maar met zo’n mooi tuig (hun fiets) zullen zij zeker schitteren in dit nieuwe veldritseizoen.

Ook de sponsors staan pal achter hun renners. Daar zijn de renners ook blij mee. Daarom willen zij in dit nieuwe seizoen nog heel wat mooie dingen laten zien en mag het voor Sven Nys een mooi afscheidsjaar worden.

Tevens liet hij ons ook weten dat er van hem een boek zal verschijnen dat verkrijgbaar is vanaf de boekenbeurs. Er wordt ook een documentaire gemaakt om op een schone manier afscheid te nemen van het laatste jaar Sven Nys in het Veld.

We wensen de jongens van Crelanaadrinkteam heel veel succes toe.

Foto’s : Offroadbiking.eu