Podiumplaatsen voor KTM BikeVision team in Moerbeke en Albstadt

Podiumplaatsen voor KTM BikeVision team in Moerbeke en Albstadt
De renners van het KTM BikeVision team namen deel aan de Flanders Series in Moerbeke het junior event in Albstadt. En met succes. Djeff Verheyden mocht op het podium van het provinciaal kampioenschap in Moerbeke en Zoë Mulder stond op het podium bij het junior event (U19) in Albstadt.

Freek Verheyden (U17) reed in Moerbeke. ‘De start ging goed, maar in de eerste twee ronden had ik echt veel moeite met het fietsen. Na de start reed ik op de 33ste plaats. Veel renners staken mij in de eerste twee ronden voorbij en ik had echt het gevoel dat ik geen kracht kon zetten. In de derde ronde reed er mij nog iemand voorbij en ik ging in zijn wiel zitten. Hij reed naar een groepje gereden van 5 à 6 mensen en op het einde van de ronde heb ik ze allemaal een lang recht stuk asfalt kunnen voorbij steken. Tijdens de vierde ronde reed ik er alleen van weg. In de laatste ronde reed ik nog altijd alleen maar op het einde zag ik nog iemand rijden. Ik ben er nog naartoe gereden en ik kon hem nog voorbij steken.
Een podiumplaats voor het provinciaal kampioenschap zat er niet in. Er reden nu ook veldrijders uit Oost – Vlaanderen mee in Moerbeke die sneller waren dan mij. Ik werd 26ste van de 56 starters.’

Djeff Verheyden(U19), pakte een podiumplaats op het provinciaal kampioenschap. ‘Ik voelde mij al veel beter dan in Lovendegem. De start is hier altijd wel drummen. Ik stond op de eerste rij. Ik had een superstart, ging als tweede het bos in. Ik wist zeker dat ik deze plaats niet ging kunnen volhouden. Toch alles van mezelf gegeven en goed mee. Dan was er een opstopping en ging iedereen van de fiets. Ik liep iemand voorbij. Daarna wou hij mij al fietsend terug voorbij steken op een onmogelijke plaats waardoor ik wat tijd verloor. Een beetje discussie gehad met die renner. Het ging snel op het parcours. Na de bochten was het altijd hard optrekken. In de tweede ronde heb ik geen fouten gemaakt. Wel al moeten lossen van de kopgroep omdat ik mij wat had opgeblazen in de eerste ronde. In de derdde ronde ging het mis, een schuiver waardoor ik op de grond lag en mijn stuur zat even vast over mijn kader. Ik heb het toch losgekregen en ging terug op jacht naar het groepje waar ik normaal bij zat. Uiteindelijk zat ik er weer bij.  Twee  ronden nadat ik weer was aangesloten en bijna op dezelfde plaats maakte ik terug een slipper op losse ondergrond. Mijn ketting  ging er wel af. Ik kreeg hem er niet direct terug op, maar rustig blijven is dan de boodschap. De twee laatste ronden kwam er iemand dichter, maar toch kunnen blijven volhouden en uiteindelijk als 11de renner van de 21 renners over de streep gekomen. Na de aankomst wist ik niet of ik nog op het provinciaal podium zou staan. En bij de ceremonie hoorde ik mijn naam afroepen, een hele opluchting dus. Proficiat aan Nico die 2de werd in het provinciaal klassement. Jason werd provinciaal kampioen. Ik ben heel tevreden over deze wedstrijd ondanks die domme val en mijn ketting die er afviel.’

Zoë Mulder nam deel aan het Junior event in Albstadt, waar ze als vijfde op het podium stond. ‘Afgelopen zaterdag heb ik het junior event in Albstadt gereden. Wat een schitterend parcours in deze natte omstandigheden! Nadat ik vrijdag verkende  met verschillenden type banden, koos ik voor de Michelin Force. Zaterdagochtend voor de start nog een rondje gedaan, het parcours was jammer genoeg al wat opgedroogd. Ik mocht op de eerst rij starten, mijn start was niet super. Ik reed rond de zevende plaats. Gelukkig kon ik in de laatste klim van de eerste ronde behoorlijk opschuiven en reed ik naar plek 2 toe, ik had het goede gevoel te pakken. Helaas kreeg ik daarna last van maag krampen en moest ik mijn plaats laten schieten. Uiteindelijk toch nog op het podium met een 5de plaats! Volgende keer beter. Super tof weekend!’

Foto: Jochen De Vocht