Première E-MTB race in Albstadt

Première E-MTB race in Albstadt

Op zaterdagavond vond in Albstadt de première van de E-MTB-race op het Wereldbekercircuit plaats. Nadat de UCI een eerste E-MTB wereldkampioenschap aankondigde dat later dit jaar in Canada zal plaatsvinden, wilde ze van de gelegenheid gebruik maken om een testwedstrijd te organiseren. Met Albstadt als gastheer van het WK 2020 kon je geen betere plaats bedenken.

“Het was belangrijk dat we dat deden,” zei Jo Triller van de sportafdeling van Albstadt :. “We hebben ervaring en belangrijke inzichten kunnen opdoen”.

De feedback van de atleten was vergelijkbaar. “Het was leuk, maar de wedstrijden moeten nog harder en technischer worden. Dan komt een e-MTB tot bloei”, zei de winnaar bij de mannen, Jochen Käß.

Nathalie Schneitter (Zwitserland) en Tracey Moseley (UK), die de hele race hard hebben gestreden, waren het er beiden over eens dat technische vooruitgang belangrijk is.

“We moeten allemaal nog leren wat het juiste formaat is”, aldus Schneitter.

Terwijl de organisatoren van het wereldkampioenschap in Mont Sainte Anne eind augustus de wedstrijd op een circuit van 12 kilometer willen organiseren, streeft Albstadt naar een kortere ronde, wat de race interessanter zou maken voor het publiek en gemakkelijker te produceren voor de televisie.

“We zullen de verschillende aspecten bespreken met UCI-functionarissen in de herfst na het WK in Canada en kijken hoe we het het beste kunnen implementeren”, aldus Jo Triller.

Bron: PM