Promo wedstrijd in Peer 1 Maart 2015 Jone Vangoidsenhoven wint bij girls 15+ en Stef Van Mechelen zet de toon bij de elites

Promo wedstrijd in Peer 1 Maart 2015 Jone Vangoidsenhoven wint bij girls 15+ en Stef Van Mechelen zet de toon bij de elites

Op Zondag, 1 maart 2015 werd de eerste promowedstrijd van het nieuwe seizoen 2015 georganiseerd. Jone Vangoidsenhoven zette de begintoon bij de girls 15+. Stef Van Mechelen won bij de elites.

De start van het nieuwe BMX seizoen is gegeven tijdens de eerste promowedstrijd in Peer. Ongeveer een 200 tal rijders vonden de weg naar het parcours aldaar. Met enige vertraging konden de wedstrijden op gang worden gebracht.

baute thallon 12

 

Bij de boys 5-6 jaar kregen we een mooie wedstrijd te zien tussen Thijs Wijnants en Jitse Bullen. Ze waren aan elkaar gewaagd. Thijs Wijnants trok aan het langste einde door de eerste reeks een tweede plaats te behalen en de tweede en de derde reeks op zijn naam te schrijven. Dat gaf hem het voordeel van winst. Jitse Bullen kon de eerste manche winnen en moest daarna tevreden zijn met een tweede plaats in de tweede en de derde reeks. Dat resulteerde in de tweede plaats in de daguitslag. De derde plaats ging naar Yarno Colbrant.

Bij de boys 7 jaar zette Seppe Aerts voor Keerbergen de toon. Zijn tegenstanders Noë Erlich en Unique Everts uit de club van Peer werden tweede en derde.

Zolder boven bij de boys van 8 jaar. Dries Brouns die alle reeksen won en Iljo Lenssen die ook zijn eigen reeksen won kwamen samen uit in de finale. Het werd een mooie strijd die gewonnen werd door Dries Brouns. Iljo Lenssen werd mooi tweede en de derde plaats ging naar Kay Rogmans voor de club uit Dessel.

Bij de boys van 9 jaar kregen we maar twaalf rijders aan de start. Onder hen zouden zij de buit verdelen. Rune Drijkoningen uit de club van Peer liet zien dat hij het parcours door en door kende en reed op een gemakkelijke wijze naar de overwinning toe. De tweede plaats ging naar Senn Bossaerts voor de club uit Ranst. Derde plaats was voor Xeno S’jongers voor BMX Devils.

Broer Dieter Brouns had gezien hoe zijn kleinste broer de overwinning naar zich toe trok bij de boys 8 jaar. Hij ging het overdoen bij de boys van 10 jaar. Brett Timmermans die in zijn reeksen drie maal een derde plaats bemachtigde reed een supergoede finale en kwam net na Dieter over de finishlijn. De derde plaats ging naar Tjorven Mertens voor Pulse Cycling project.

Bij de boys van 11 jaar kregen we 13 rijders aan de start. Dat betekende dat alles moest gestreden worden in de drie manches. Jasper Van Calster voor de club uit Westerlo ging er als een speer vandoor en won met gemak de drie reeksen. Ook Yari Bellens kwam goed weg uit de start maar liet zich een beetje in de luren leggen. Dat leverde hem de tweede plaats op. De derde plaats was voor Sal Meijers uit Nederland.

Nog geen volledig starthekke vol bij de boys van 12 jaar. Dat liet Ferre Van Winkel niet aan zijn hart komen. Hij schudde zijn tegenstanders wakker door met gemak de drie reeksen op zijn naam te schrijven. Arno Braeken van Dennenteam Keerbergen kwam twee maal net na Ferre over de meet en dat leverde hem de tweede plaats op. De derde plaats ging naar Robbe Baisipont uit Westerlo.

IMG_0977

Ook bij de boys van 13 jaar hadden we geen volledig starthekke. Dus na drie manches waren de winnaars al gekend. Kjentill Bartels mocht de bloemen mee naar Zolder nemen. Hij won zijn drie reeksen. De tweede plaats ging naar Jan Viktor Vranckx uit Westerlo. De derde plaats ging naar Jorrit Rutten uit Zolder.

bartels kjentill  15

Bij de boys van 14 jaar kregen we 9 rijders achter het starthekke. Dennis Schrooten uit Peer fietste met gemak naar drie maal winst in zijn reeksen. Dat was genoeg om de eerste overwinning van het nieuwe seizoen op zijn naam te schrijven. De tweede plaats was voor Nathan Szekely ook uit Peer. De derde plaats ging naar Joppe Van Broekhoven.

Bij de boys 15-16 jaar gaan we dit jaar mooie wedstrijden te zien krijgen. Daar in Peer kregen we al een eerste voorsmaak op dat wat nog komen gaat. De winst ging naar Rune Deburchgraeve die de drie reeksen op zijn naam schreef. Jarno Bellens won twee van de drie reeksen en moest nog een tweede plaats noteren in zijn eerste manche. Dat gaf hem de tweede plaats in de daguitslag. Dimitri Devillers nam de derde plaats in beslag voor de club van Blegny.

Stef Van Mechelen voelde zich op zaterdag al heel goed in zijn vel op de track in Peer. Dat resulteerde zondag met twee overwinningen en een tweede plaats in zijn reeksen. Genoeg om de eerste overwinning van het seizoen op zijn naam te schrijven. Stijn Strackx die uitkomt voor de club van Dessel noteerde twee maal een tweede plaats en één keer winst dat hem recht gaf op de tweede plaats in de daguitslag. de derde plaats ging naar Dimitri Lenaerts voor Fair Play Rijders.

van mechelen 7

Ook de meiden lieten het beste van zichzelf zien in Peer. We begonnen met de wedstrijden bij de girls 7-8 jaar waar we drie maal een overwinning kregen voor Kaylani Bartels. De tweede plaats ging naar Julie Geerts voor Pulse Cycling Project. Dieuwke Heyvaert uit BMX Devils werd mooi derde.

bartels kaylani 2

Een povere opkomst bij de girls 9-10 jaar. Maar vier dames vonden de weg naar Peer. Dat resulteerde erin dat ook zij maar drie reeksen mochten rijden om de winnares te kennen van de dag. Het was Mirre Stabel die de beste benen had op de track in Peer. Drie maal won zij haar reeksen en dat gaf haar de eindzege. De tweede plaats was voor haar collega BMX Devils Verona Van Mol. De derde plaats was voor Chiara Pelgrims uit Zolder.

Drie dames aan de start bij de girls 11-12 jaar. De dames van Zolder lieten zien dat ze dit seizoen met hen moesten rekening houden. Onder hun drieetjes bepaalden zij wie de eindwinst nam. Julie Nicolaes won de drie reeksen voor haar clubgenoot Kaat Wijckmans. De derde plaats was voor Esme Claes. De toon is gezet bij deze dames om een goed seizoen af te werken.

Bij de girls 13-14 jaar kregen we 6 dames aan de start. Aangezien zij maar met zo weinig waren werden de dames van 11/12 en 13/14 samen gezet in één reeks. De winst bij de 13/14 jarigen ging naar Laura Driesen. Britt Baetens werd tweede en Febe Corluy werd derde.

Vier dames vonden de weg naar Peer om daar te strijden voor winst bij de girls 15+. Jone Vangoidsenhoven won met gemak de drie reeksen dat haar onmiddellijk de dagzege opleverde. De tweede plaats was voor Sam Ilegems en Sarah Neys werd derde.

Bij de cruisers 30+ kregen we al een hevige strijd te zien tussen Koen Van Duffel en Nico Schroyen. Nico Schroyen wist de drie reeksen te winnen en dat gaf hem al de eerste bloemen mee naar Zolder. De tweede plaats was voor thuisrijder Danny Pinxten en Kevin Geboers werd voor Dessel derde.

schroyen nico 1

De volgende wedstrijd die op het programma staat is de promowedstrijd in Wilrijk op 15 maart 2015. De echte start van het BMX seizoen wordt gegeven in de eerste Flandercup wedstrijd in Gent.