Provinciaal kampioenschap BMX op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in Dessel.

Provinciaal kampioenschap BMX op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in Dessel.

Magdelijns Wannes 15

 

Op 22 mei wordt het weer een druk BMX weekend op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT  in het sportpark van Dessel, dan wordt er namelijk gestreden om de provinciale titels in de desbetreffende categorieën.

Tegelijk met het provinciaal kampioenschap is het ook de vierde manche van de Flanders cup 2016.

Er worden dit weekend en dan vooral op zondag weer meer dan 700 deelnemers verwacht in Dessel en daardoor zie je dat de sport nog steeds groeiende is.

In de voormiddag vanaf 10.00 uur is het eerst de beurt aan de jeugd van 5 tot 11 jaar, zij rijden dan hun wedstrijd, dit is zonder klassement en zonder provinciale titels, deze worden pas in de namiddag uitgedeeld wanneer de rest van de categorieën van 12 jaar tot en met elite aan de beurt komen.

Ook op zaterdag is er al van alles te doen met tussen 14.00 en 17.00 uur de trainingen voor de wedstrijd van zondag en meteen daarna vanaf 19.00 is er een NO CHAIN race voorzien, dit is een wedstrijd waarbij de ketting van de fiets wordt gehaald en men dus puur op de techniek moet proberen zo snel mogelijk rond te geraken, dit is een extra fun factor op de zaterdag avond.

Door het grote aantal deelnemers zal het sportpark reeds vanaf vrijdag middag afgesloten worden voor auto’s omdat het ganse deel van sporthal tot voetbal stadion wordt gebruikt voor de team paddock, catering en medewerkers.

Parking is in de aanliggende straten tegenover het sportpark.

Voor meer info betreffende het provinciaal kampioenschap kan u steeds terecht op www.bmx2000.be

Bron : Frank Smets

Publicatie : Nancy Aerts