Provinciaal Kampioenschap in Vorselaar

Provinciaal Kampioenschap in Vorselaar

Wie had het kunnen verwachten…. een wederoptreden van Jarno Bellens uit Heist op den Berg bij de elites zonder contract. Het was een binnenkomer. Meteen naar een tweede plaats rijden. Winst bij de elites zonder contract was voor Julian Siemons die zich meteen kroont tot Antwerps kampioen.

Jarno Bellens de knaap van 22 uit Heist op den Berg stond na bijna tien maanden weinig of niks gedaan te hebben voor het veldrijden terug aan de start bij het Antwerps Kampioenschap in Vorselaar. Wat de verwachtingen waren vooraf was moeilijk in te schatten.

Het fluitsignaal werd gegeven en het was duidelijk dat Julian Siemons een geduchte tegenstander zou hebben aan Jarno Bellens. De twee maakten voorin het mooie weer. Het ging vlot voor Jarno Bellens. Hij kon de eerste 25 minuten goed mee in het tempo van Siemons maar dan was het vat af. Hij moest Siemons laten gaan en de jonge rijder uit Zoersel pakte voor de derde maal dit seizoen de zege. Ook de titel van Provinciaal Kampioen was voor hem. Na afloop van de wedstrijd was Jarno Bellens tevreden om zo zijn veldritseizoen te mogen starten. De combinatie werk en trainen is niet evident maar hij gaat er alles aan doen om weer plezier en mooie dingen te laten zien op de fiets voor zijn team Stageco Cycling Team. We zien hem zeker de volgende weken terug in het veld.

Bij de nieuwelingen eerstejaars stond ook de neef van Jarno Bellens aan de start. Al verschillende keren moest Keano Geens zich tevreden stellen met een tweede plaats in het Antwerps Kampioenschap maar dit jaar leek het toch een andere weg op te gaan. Het was een spannende wedstrijd. Keano Geens pakte meteen na de start de wedstrijd in handen en zetten Daelemans meteen onder druk. De rijders kregen te maken met zon – regen – wind maar dat kon de kleine Geens niet deren. Bij het ingaan van de laatste ronde pakte hij een voorsprong op zijn concurrenten en kon deze vasthouden tot de finish. Meteen kon het feestje beginnen want Keano Geens pakt uiteindelijke de Antwerpse titel.

Bij de elites 3 stond er weer geen maat op Kristof Cop. Hij neemt de wedstrijd in handen vanaf het fluitsignaal en laat de anderen het nakijken. Met ruime voorsprong kon hij opnieuw de overwinning pakken. Meer strijd is er te zien voor de verdere ereplaatsen. Dit keer was het Tom Timmermans – Dries Pauwels en Björn Houben die het probeerden uit te maken wie de beste van de dag zou zijn. Het leek een nek aan nek reeks maar helaas voor Björn Houben besliste een schuiver in de voorlaatste ronde er heel anders over. Björn Houben moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Voorin werd het hard tegen hard tussen Tom Timmermans en Dries Pauwels. Helaas voor de Belgische Kampioen Dries Pauwels draaide het uit naar een derde plaats voor hem. Tom Timmermans werd de tweede van de dag. Kristof Cop kroonde zich tot de Antwerpse Kampioen van de dag.

Guido Verhaegen werd de nieuwe Antwerpse Kampioen bij de masters C/D ook al moest hij tijdens de wedstrijd zijn meerdere erkennen in Hauderat Georges. Deze laatste pakte de dagzege maar Guido werd knap tweede. De derde plaats was voor Dirk Mertens.

Volgende week zijn deze rijders te zien bij Valerie Boonen en Niels Koyen op de wedstrijd in Kasterlee.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts

.