Puck Pieterse outstanding in avondcross Diegem

Puck Pieterse outstanding in avondcross Diegem

Puck Pieterse was van in de eerste ronde al de vrouw die de cross openbrak. Shirin Van Anrooij die een matige start nam moest in haar ritme komen maar kon mooi naar de tweede plaats rijden. Alvarado kon mooie strijd leveren met Inge Vanderheijden om plek drie.

Voor de derde dag op rij konden de rensters zich uitleven op de fiets. Zij het dit keer in een avondcross. De dames mochten hun wedstrijd aanvatten omstreeks de klok van 19.00 U. Wat betekent dat het een hele andere indeling van de dag is dan een normale cross.

Maar dat leek voor Puck Pieterse geen enkel probleem te zijn. Van in het begin van de wedstrijd zat zij al goed in haar tempo en kon ondanks een schuiver in de eerste bocht tijdens de eerste ronde het tempo hoog genoeg leggen om in minuut drie van de cross al weg te rijden van haar concurrenten.

Het was enkel Shirin Van Anrooij die matig was gestart en door haar ritme te vinden in de tweede ronde wat weerwerk probeerde te leveren maar nooit dichter kwam dan vijf seconden op de koploopster. Voor haar was de tweede plaats het hoogst haalbare.

Voor plek drie was het vooral strijd tussen Alvarado en Inge Vanderheijden die elkaar mooi weerwerk boden. Het was uiteindelijk in de laatste passage in het zand dat Alvarado Inge Vanderheijden onder druk zette en zo de kloof kon maken naar de derde plaats.

We kunnen stellen dat Puck Pieterse een mooie opvolgster is geworden na de winst van Annemarie Worst in 2019.

daguitslag :

  1. Pieterse
  2. Van Anrooij op 30 sec
  3. Alvarado op 1.02
  4. Vanderheijden op 1.09
  5. Vas op 1.23
  6. Persico op 1.31
  7. Backstedt op 1.45
  8. Betsema op 1.59
  9. Worst op 2.15
  10. Van Alphen op 2.20

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Jo Pijpops