Quinten Hermans keert terug naar het veld op 23 december 2022

Quinten Hermans keert terug naar het veld op 23 december 2022

Voor de liefhebbers van het veld was het even wachten op de terugkeer van Quinten Hermans in het veld. De 27-jarige renner uit Tessenderlo had namelijk na het EK in Namen een rustperiode ingebouwd. Hij had er een lang wegprogramma opzitten en wou zich goed kunnen voorbereiden op de grote wedstrijden die er zitten aan te komen tegen de Kerstperiode. Of hij de kampioenschappen zal rijden is nog niet duidelijk.

Op de weg was Quinten Hermans één van de betere. Hij kon mooie resultaten neerzetten in Luik – Bastenaken – Luik. Maar ook in de Baloise Belgium Tour was hij één van de smaakmakers.

We zullen Quinten Hermans dus terug zien tijdens de wedstrijd in Mol aan het Zilvermeer op 23 december 2022. Hij startte zijn veldritseizoen op 20 oktober 2022 en nam meteen een ticketje op de winst in de kermiscross in Ardooie. Dan zijn volgende doel was een mooi EK rijden in het veld maar helaas voor hem was hij niet tevreden over deze wedstrijd. Hij had moest afrekenen met een valpartij en twee lekke banden waardoor hij niet ten volle voor zijn kansen kon rijden.

Dus zullen we nu gaan uitkijken hoe hij het zal doen in de Zilvermeercross in Mol.

Vanaf 1 januari 2023 zal hij ook uitkomen voor de ploeg Alpecin – Deceuninck. Hij heeft nog niet uitgemaakt of hij het WK Veldrijden zal meedoen of niet? Alles gaat afhangen van hoe de volgende wedstrijden zullen verlopen.

We wensen Quinten Hermans alvast heel veel succes toe en kijken uit naar 23 december om hem terug in het peloton te zien.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Bart Knops