Quinten Hermans kijkt zondag niet naar WK

Quinten Hermans kijkt zondag niet naar WK

Quinten Hermans (26) gaat momenteel door een hel en heeft een paar slapeloze nachten achter de rug. Drie dagen na de positieve coronatest die zijn WK-droom verpestte, is hij nog steeds niet bekomen. Op een virtuele persconferentie luchtte de Limburger zijn hart. “

Nadat hij een positieve coronatest aflegde, stortte zijn wereld in. De Belgische selectie stapte zonder hem op het vliegtuig. Toch hoopte Hermans nog steeds om naar de USA af te reizen om er komende zondag aan de start van het wereldkampioenschap te komen. 

“Quinten testte heel licht positief”, vertelde manager Hans van Kasteren. “Omdat we veronderstelden dat er iets verkeerd gegaan was, stelden we de wielerbond een nieuwe test voor. We wilden zelfs zijn reis naar Amerika bekostigen. Maar zowel de dokter van de wielerbond als zij zelf wilden er niet van weten. Dat is heel erg voor Quinten.”

Niet ziek

“Maandag testte ik opnieuw en dat was op één punt na een negatieve test,” haalde Quinten aan. “De dokters waren voor 99 procent zeker dat ik tegen dinsdag of woensdag negatief zou test. Ik voelde me kerngezond en ook in mijn omgeving was niemand besmet. Daarom hoopte ik om alsnog deel te nemen. Ik heb maandag en dinsdag getraind alsof ik zondag het WK zou rijden. Maar de wielerbond wou niet afwijken van de regels en het protocol strikt nakomen.”

Fysiek was de Tormansrenner in orde, maar mentaal was hij de voorbije dagen een wrak. “De moeilijkste dagen uit mijn carrière en ik heb aantal slapeloze nachten gehad en veel nagedacht. Het blijft door mijn hoofd gaan wat ik er allemaal voor gedaan en opgeofferd heb.”

Parcours op zijn lijf geschreven

Het parcours in Fayetteville was Hermans op het lijf geschreven. Hij won er zijn enige wedstrijd tot nu toe van het seizoen.” Ik had er vertrouwen in na zilver op het EK en brons op het BK. Ik was klaar om dat nog eens over te doen. Ik ga zondag het WK zeker niet volgen, dat zou me te hard vallen. Als op sociale media dingen verschijnen, heb ik het al moeilijk. Wel hoop ik dat de Belgen met de regenboogtrui naar huis komen en volgend seizoen wil ik er weer staan. Het was natuurlijk ene unieke kans nu Wout en Mathieu niet meedoen. Maar als ik nog wat sterker word, kan ik het hen nog moeilijk maken,’besluit de Limburger.

Bron: Het Nieuwsblad

Foto: Luc Wilms