Quinten Hermans maakt toprol waar en kroont zich tot Belgische Kampioen bij de beloften in Oostende

Quinten Hermans maakt toprol waar en kroont zich tot Belgische Kampioen bij de beloften in Oostende

Eén van zijn doelen was om de Belgische driekleur te pakken bij de beloften en dat doel heeft Quinten Hermans kunnen waarmaken. Hij werd knap eerste in een solo wedstrijd voor Nicolas Cleppe en Yannick Peeters.

Op de tweede dag van het Belgische Kampioenschap in Oostende mochten onze beloften rijders hun wedstrijd als eerste betwisten. Het parcours lag gedekt onder een dichte mist. Dat maakte het dus niet gemakkelijk voor de rijders maar ook niet voor de mekaniekers die in de materiaalpost stonden. De supporters zochten een goed plekje rond het parcours om van daaruit hun rijders goed te kunnen aanmoedigen. Aan de start verzamelden 45 rijders om hun wedstrijd te betwisten voor de welbegeerde driekleur. Bij de topfavorieten waren geteld Hermans, Aerts, Cleppe, Peeters en Joseph. Dus volgens de peilingen zou er een van hen de begeerde Belgische trui om zijn lende krijgen.

Spanning alom aan de start bij onze beloften. Het startschot werd gegeven en alle rijders stormden weg. We kregen al meteen een valpartij bij de afdaling van de brug. Wie er bij de ongelukkigen waren, konden we vanuit onze ooghoek niet zien. Wat we wel zagen was dat Hermans, Peeters en ook Cleppe hun start niet gemist hadden. Aerts volgde op drie seconden van dit trio.

Ronde twee : Hermans voelde zich goed op deze omloop en had zijn zinnen ook op deze wedstrijd gezet. Hij reed gezwind door het zand en nam daar al twintig meter op zijn concurrenten. Peeters voelde zich niet zo goed op zijn fiets waarmee hij de wedstrijd had aangevat en zocht de materiaalpost op om te wisselen. Cleppe kwam hierdoor naar de tweede plaats maar had toen al een achterstand van 12 sec. op de ontketende Quinten Hermans.

Ronde drie : Quinten Hermans begon met 15 sec. voorsprong aan deze wedstrijd. Opnieuw ging Peeters binnen voor een fietswissel. Cleppe bleef goed volgen en hing op de tweede plaats. Hij kon het gat niet dichten op de koploper. Peeters kwam buiten op een derde plaats en kreeg in zijn zucht Thijs Aerts mee.

Ronde vier : Halfweg de wedstrijd was Quinten Hermans aan een mooie solorit begonnen. Cleppe volgde op 30 sec. en Peeters die de hete adem van Thijs Aerts voelden gingen in strijd voor de wel begeerde derde plaats.

Ronde vijf : voorin geen wijzigingen. Quinten Hermans aan zijn BK wedstrijd bezig genietend van de aanmoedigingen van zijn supporters. Cleppe op een riante voorsprong op de strijdende twee Peeters en Aerts. Deze heren gingen het elkaar moeilijk maken. Om de beurt probeerden ze een speldenprik te geven maar telkens werd deze beantwoord door de medevluchter. Tot op het moment dat Peeters een schuiver maakte en Aerts wat voorsprong kon nemen. Maar lang duurde deze ontsnapping niet. Peeters kwam terug bij Aerts. Uit de achtergrond kwam ook nog Jonas De Groote terug aansluiten bij dit duo. Zij konden met z’n drieën de buit gaan verdelen voor plek drie – vier en vijf. Maar het vel was nog niet verkocht….

Ronde zes : Er was niks meer te beginnen tegen het overmacht van Quinten Hermans. Als solorijder mocht hij zijn ereronde afwerken. De felicitaties van zijn supporters in ontvangst nemen. De titel was binnen voor hem. De tweede plaats was voor Cleppe die zijn wedstrijd naar eigen kunnen goed had ingedeeld. Voor de derde plaats werd het dus een strijd tussen Peeters, Aerts, De Groote…. Althans zo zag het er naar uit bij begin van de laatste ronde. Maar Yannick Peeters wist dat hij het niet op een sprint moest laten komen want dan waren zijn kansen minimaal. Dus bond hij het strijdbijl aan en ging vol overgave door. De anderen moesten hem laten gaan. Hij werd dus nog derde voor Jonas De Groote en Thijs Aerts

Daguitslag :

  1. Quiten Hermans
  2. Nicolas Cleppe
  3. Yannick Peeters
  4. Jonas De Groote
  5. Thijs Aerts

Publicatie : Nancy Aerts