Quinten Hermans solo naar zege in Ardooie

Quinten Hermans solo naar zege in Ardooie

Quinten Hermans heeft zijn eerste veldritzege van het seizoen te pakken. De Looienaar klopte de Spaanse kampioen Felipe Orts. Laurens Sweeck, de man in vorm, mocht als derde mee op het podium.

Al vrij vlug in de cross vormde zich een kopgroep met 14 renners. Dit gezelschap bleef een tijdlang bij elkaar tot na de derde ronde, van in totaal tien, Hermans en Orts gingen aanvallen. De verstandhouding bij het duo was meteen voortreffelijk. Laurens Sweeck kon niet mee met de Belgisch-Spaanse tandem. Maar hij reed wel weg van Daan Soete, Emiel Verstrynge en Mees Hendrikx. Achter dit viertal hadden Jens Adams, Anton Ferdinande en Gerben Kuypers elkaars gezelschap opgezocht.

Voorin reed Quinten Hermans van Orts weg. De Limburger van Tormans begon aan een solotocht en bouwde gestaag zijn voorsprong uit. Sweeck zag Orts elke ronde wat kleiner worden. De eerste drie plaatsen lagen op drie ronden van het einde helemaal vast. De strijd voor de vierde plaats leverde nog enige strijd op. Uiteindelijk bleek daarin Hendrikx net iets beter dan zijn teamgenoot Verstrynge. Hermans nam alle tijd om de slotronde als een ereronde af te werken.

Bron: Nieuwsblad

Foto: Luc Wilms