Quinten Hermans valt zwaar op stage in Mallorca

Quinten Hermans valt zwaar op stage in Mallorca

ava

Quinten Hermans is gisteren op stage op Mallorca zwaar ten val gekomen, na een botsing met een auto. Vandaag onderging hij in het Erica ziekenhuis in Geel een reeks scans en x-rays. Daaruit bleek dat hij indeukingsbreuken van vijf wervels opliep. Twee daarvan -de twaalfde borstwervel en eerste lendenwervel- zijn ernstig. Quinten is bijgevolg enkele weken out.

Quinten moet nog in het ziekenhuis moet blijven. Geluk bij het ongeluk is dat bij de val noch de zenuwen noch het ruggenmerg werden geraakt. De wervelkolom vertoont ook geen instabiliteit zodat er geen operatie nodig is’,meldt ploegdokter Peter T’Seyen. Quinten krijgt nu een korset aangepast. ‘Dat zal hij drie, eventueel vier weken moeten dragen. Hij zal ook een zestal weken volledige rust moeten in acht nemen. De verwachting is dat hij pas dan heel progressief de trainingen zal mogen hervatten. De kans bestaat dat hij binnen drie weken lichtjes op de rollen mag fietsen’, hoopt de dokter.

Quinten blijft er rustig bij. ‘De dokter hebben me gezegd dat ik van geluk mag spreken. Eén centimeter lager en ik zou, zoals Marc Herremans, lam zijn geweest. Eén centimeter hoger en ik zou in de coma zijn geraakt, terwijl ik nu enkel veel moet rusten om opnieuw te herstellen. Ik had het voorbije veldritseizoen met een sleutelbeen- en een vingerbreuk al zoveel pech, dat ik niet panikeer. Het is nu half april, het nieuwe veldritseizoen is nog veraf’,beseft Quinten.

De val zal hij niet vlug vergeten, bekent Quinten. ‘Het gebeurde in een op het eerste gezicht heel normale bocht, maar dan bleek die heel haaks te zijn. Daardoor lag de snelheid niet erg hoog, hoop-en-al 35 km per uur, toen plotseling een auto opdook. Ik ben vol in de remmen gegaan om mezelf te corrigeren. Dat deed me vallen. Ik ben beginnen schuiven waarbij ik met mijn rug zwaar op de bumper van de auto ben gebotst. Het moet een stevige klap geweest zijn, want mijn rug zat helemaal geblokkeerd. Ik ben langs de kant van de weg gaan zitten tot ik ben opgepikt door ploegleider Marc Janssens. We hadden gehoopt dat een stevige massage van Benny, onze verzorger, alles terug zou losmaken, maar toen dat niet het geval was heb ik in overleg met mijn ploegleider Chris gevraagd om terug naar België te kunnen voor verder onderzoek. Het vliegtuig was snel geregeld. Omdat Gianni Van Doninck wiens oma was overleden ook naar huis moest, zijn we samen naar Düsseldorf gevlogen. Gisteravond om negen uur was ik in het ziekenhuis’, vertelt de pechvogel.

Bron: PM