Quinten Hermans wil in Hasselt scoren voor eigen volk

Quinten Hermans wil in Hasselt scoren voor eigen volk

Wie wordt zaterdag de opvolger van Laurens Sweeck als winnaar van de Soudal GP Hasselt? Quinten Hermans, de 22-jarige Limburger van Telenet Fidea Lions, is gebrand op een knalprestatie in eigen streek en mikt resoluut op het podium!

Twaalf keer top tien en vier keer op het podium. Op vijftien wedstrijden. De erelijst van Quinten Hermans is best indrukwekkend in zijn eerste jaar als prof. De 22-jarige Limburger staat er zelf van te kijken. “Mijn prestaties zijn beter dan verwacht”, geeft Hermans toe. “In mijn eerste jaar bij de elite had ik niet gedacht om al zo’n grote stap te zetten. Normaal ben ik een renner die ieder jaar gestaag groeit, nu gaat het plots wel heel snel.”

Toch is er nog ruimte voor zelfkritiek. “Als je bijna altijd top tien rijdt, dan mag je niet klagen. Al had ik wel gehoopt om een paar keer dichter bij de top vijf te eindigen. Nu rij ik een heel constant seizoen. Misschien was ik liever een paar keer meer buiten de top tien gevallen om in andere wedstrijden hoger te eindigen.”

In de Soudal GP Hasselt krijgt Hermans een uitgelezen kans om te schitteren. Een podiumplaats moet binnen zijn mogelijkheden liggen. “In principe ben ik één van de vele kandidaten voor het podium”, zegt Hermans. “Het wordt afwachten hoe de wedstrijd zal verlopen. Met Mathieu (Van der Poel, nvdr) en Wout (Van Aert, nvdr) krijg je een open cross, zij nemen altijd het initiatief. Zonder hen zal het afwachten zijn wie de koers zal openbreken.”

Hermans heeft het karakter om in Hasselt het vuur aan de lont te steken, maar hoopt zichzelf te kunnen intomen. “Als ik me goed voel, ben ik een renner die graag initiatief neemt. Die overmoed kan soms ook in mijn nadeel spelen. Ik ben iemand die dan sneller op kop zal rijden en dat heeft me dit seizoen al een paar keer parten gespeeld. Zo begon ik in Zeven iets te enthousiast aan de wedstrijd en heb ik mezelf een beetje opgeblazen. Eindig je vijfde, dan is dat niet zo erg. Als je voor het podium kan rijden, wil je dat niet meemaken.”

Zeker niet in eigen streek. “De Soudal GP in Hasselt is één van de weinige wedstrijden dicht bij huis. Daar wil je jezelf altijd wat meer in de kijker rijden”, besluit Hermans.

PROGRAMMA, ZATERDAG 2 DECEMBER 2017:

10u00    Jeugdinitiatie

11u00    Nieuwelingen

12u00    Juniors

13u45    Elite dames

15u00    Elite Heren & Beloften

TV

De Soudal GP Hasselt wordt zaterdag vanaf 14u45 live uitgezonden op Telenet Play Sports. Om 17u30 volgt er een ruime samenvatting op Sporza. 

Meer info en deelnemerslijst op www.soudalclassics.be.

Bron: PM

Foto: Bart Knops