Rabobank-Liv gered en wordt Fortitude Pro Cycling

Rabobank-Liv gered en wordt Fortitude Pro Cycling

De ploeg van Marianne Vos is gered. Na 1 januari 2017 heet de ploeg niet langer meer Rabobank-Liv, maar gaat het vanaf dan door het leven als Fortitude Pro Cycling. Naast Vos is Katarzyna Niewiadoma de grootste blikvanger. Pauline Ferrand-Prévot staat niet bij de selectie voor 2017.

Gezichtsbepalende ploeg
Het doel van teammanager Eric van den Boom is om op termijn een leidende, gezichtsbepalende ploeg in het internationale wielerpeloton te zijn. In vergelijking met het rennersbestand van 2016, boet Fortitude komend seizoen flink aan kwaliteit in. Anna van der Breggen en Lucinda Brand tekenden elders al een contract, terwijl Ferrand-Prévot in 2017 naar verluidt uitkomt voor Canyon//SRAM. “De selectie is vooral samengesteld op basis van gretigheid. Bij iedere gecontracteerde renster hebben we ons afgevraagd: zijn de passie en absolute wil om te winnen en voor elkaar door het vuur te gaan voor 200 procent aanwezig? We zijn ervan overtuigd dat al onze rensters hoog scoren op de fortitude-meter”, aldus Van den Boom in een persbericht.

Nieuw concept
Marianne Vos blijft het uithangbord van de ploeg. Een hoofdsponsor werd er niet gevonden, maar met het Fortitude-concept kiest het team voor een nieuwe weg. “Kleine zelfstandigen, familiebedrijven, grotere firma’s met een omvangrijk personeelsbestand, multinationals; werkelijk alle bedrijven die geloven in ons verhaal en zich willen verbinden met topsport kunnen onderdeel zijn van Fortitude Pro Cycling. Zij zijn vertegenwoordigd in het Fortitude Business Peloton en staan heel dicht op de wielerploeg. We gaan voor samenwerking met het bedrijfsleven en bieden unieke mogelijkheden die, zeker in het vrouwenpeloton, vandaag de dag nog ongewoon zijn. Het doel is om meerwaarde voor alle betrokkenen te creëren”, legt Van den Boom uit. Meervoudig olympisch en wereldkampioene Vos gaat in ieder geval de komende olympische cyclus tot en met 2020 afwerken.

Selectie flag-nl Fortitude 2017
flag-il Rotem Gafinovitz (IGP, moutainbikeploeg)
flag-nl Yara Kastelijn (Rabobank-Liv)
flag-au Lauren Kitchen (Hitec Products)
flag-nl Jeanne Korevaar (Rabobank-Liv)
flag-nl Anouska Koster (Rabobank-Liv)
flag-nl Riejanne Markus (Liv-Plantur)
flag-pl Kasia Niewiadoma (Rabobank-Liv)
flag-pl Anna Plichta (BTC City Ljubljana)
flag-it Valentina Scandolara (Cylance)
flag-nl Moniek Tenniglo (Rabobank-Liv)
flag-nl Marianne Vos (Rabobank-Liv)

Bron : Wielerflits (PB)

Publicatie : Nancy Aerts