Record aantal deelnemers bij EK Zolder tijdens Paasweekeinde

Record aantal deelnemers bij EK Zolder tijdens Paasweekeinde

Het paasweekend staat op Circuit Zolder volledig in het teken van BMX. Van 20 tot 22 april kun je er terecht voor de zevende editie van de UEC BMX European Cup Rounds 3 & 4. Dat het event ook dit jaar weer een succes wordt, staat buiten kijf. Met een recordaantal deelnemers wordt deze editie de grootste tot nu toe. De inschrijvingen liepen vlot binnen: het Circuit klokte uiteindelijk af op 3416 deelnemers. Dat zijn er maar liefst 500 meer dan vorig jaar.

Circuit Zolder had de afgelopen 5 jaar al het record van alle organisaties en zet deze trend dus verder. Tickets voor de European Cup Rounds zijn verkrijgbaar via de site www.bmxzolder.be. Later dit jaar staat trouwens ook de 2019 UCI BMX World Championships nog op het programma. Geïnteresseerden duiden de week van 22 juli best al aan in hun agenda.

De BMX Club maakt deel uit van Circuit Zolder sinds 2008 en is met 170 erkende racers de grootste club in België. De Lotto BMX-track is ook de vaste trainingslocatie voor het nationale BMX-team. Met het state-of-the-art MyLaps timing systeem worden prestaties exact gemeten. De track wordt ook regelmatig bijgespijkerd door Protracks, de officiële BMX-circuitbouwer uit Noord-Frankrijk. De Lotto BMX Track is een volwaardige track en behoort tot de top 10 op wereldniveau.

Bron : Circuit Zolder PB