Reno Bauters was een maatje te sterk in Antwerpen

Reno Bauters was een maatje te sterk in Antwerpen

Reno Bauters voelde zich op de wedstrijd in Antwerpen beresterk. En dat moesten de concurrenten ondervinden. Hij reed iedereen uit de wielen en won vlot in Antwerpen. De tweede plaats was voor Tijl Pauwels en Jente Tielemans werd derde.

De tweede overwinning is een feit voor Reno Bauters. In Antwerpen voelde hij zich als een vis in het water en van bij het begin van de wedstrijd liet hij zien uit welk hout hij gesneden was. Hij ging er als een speer vandoor. De andere favorieten liet hij het nakijken. De achtervolgers zagen het gebeuren en sloegen de handen wel in elkaar. Het was voortdurend iemand anders die het probeerde om het gat te dichten maar ze slaagden er niet in. Enkel Tijl Pauwels, Jente Tielemans en Arne Vrachten konden nog iets proberen maar al snel moesten ook zij de handdoek in de ring gooien en beseffen dat de vogel gaan vliegen was. Het werd dus een strijd tussen hun voor de verdere ereplaatsen. Althans zo zag het eruit. Maar een foutje van Arne Vrachten in de zandstrook zag de podiumplaatsen wegglippen. De andere twee waren nog aan elkaar gewaagd. Het werd een sprint voor de tweede en de derde plaats. Deze sprint werd nipt gewonnen door Tijl Pauwels voor Jente Tielemans.

Hier het relaas van Arne Vrachten na de wedstrijd : “Ik geraakte niet meteen in mijn klikpedaal en ze kwamen me langs alle kanten voorbij gestoken. Na een halve ronde reed ik rond op een vijftiende stelling”, begon Arne zijn verhaal. “Twee ronden later wist ik op een tweede plaats te rijden en trok meteen door. Ik had jammer genoeg al heel wat krachten verspild bij het inhalen en kwam mezelf een beetje tegen. Twee renners wisten terug te komen en in de laatste zandstrook zat ik een beetje ingesloten en kon onmogelijk passeren. Sprinten is nooit mijn sterkste punt geweest en kon ook nu goede spurt uit de benen toveren”, aldus Arne Vrachten.

Daguitslag :

 

  1. Reno Bauters
  2. Tijl Pauwels
  3. Jente Tielemans
  4. Arne Vrachten
  5. Jarne De Meyer
  6. Mathijs Wuyts
  7. Diederik Pemen
  8. Brent Braes
  9. Gianni Siebens
  10. Maarten Van STaeyen

Bron : Arne Vrachten – CH