Rentree van Mathieu Van der Poel met winst in Antwerpen

Rentree van Mathieu Van der Poel met winst in Antwerpen

In Antwerpen startte de derde manche van de X2O trofee. De Scheldecross stond in het teken van de terugkeer van Mathieu Van der Poel. Wie ook aan de start kwam van deze wedstrijd waren Tim Merlier en Gianni Vermeersch. Wie er in Antwerpen niet bij was was Wout Van Aert. Hij verkoos ervoor om een stage in te plannen in Spanje.

Maar niet te min kregen we een spannende cross waarbij Mathieu Van der Poel meteen zijn conditie liet optekenen. Eli Iserbyt moest zijn meerdere kennen bij Mathieu Van der Poel en het podium werd vervolledigd door Pidcock.

Gezonde spanning bij de heren aan de startlijn. De wereldkampioen Mathieu Van der Poel maakte zijn rentree en dan wisten zijn concurrenten dat er met hem rekening moest gehouden worden.

Het was al duidelijk bij de start zelf waar hij als eerste het veld in dook. Ook Lars Van der Haar nam een goede start en nestelde zich in het wiel van de wereldkampioen. Meteen was duidelijk dat hij mee ging dingen voor de winst. Het was in de eerste ronde wat aftasten hoe het parcours erbij lag maar lang duurde deze verkenning niet. De Europese Kampioen Eli Iserbyt eiste zijn plaats op door de anderen aan de kant te drukken en zo op het wiel te komen van de wereldkampioen Van der Poel.

In de derde ronde ging Mathieu Van der Poel een eerste keer versnellen en daardoor werd Eli in de verdrukking gedrongen. Hij kon tot 10 seconden vooruit rijden. Een valpartij in de zandbak haalde de drive bij Van der Poel even weg. Hij moest wat op zijn effen komen waardoor Eli Iserbyt terug kon aansluiten.

In de vierde ronde nam Mathieu de tijd om zijn tempo terug op te voeren en de achtervolgers met aan het roer Lars Van der Haar, Laurens Sweeck, Quinten Hermans, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout zagen de achterstand een klein beetje slinken. Maar het was maar even want de twee topfavorieten lieten het tempo niet zakken. Iserbyt wist dat hij voorin moest zitten in de zandstroken om Mathieu te kunnen volgen. Hij probeerde dus telkens om daar de kop van de wedstrijd te nemen. Maar de overmacht van de wereldkampioen was duidelijk. Hij reed met gemak over het parcours heen.

Gedreven door de golfslag van de Schelde gingen de twee in strijd voor de winst. In de voorlaatste ronde ging de wereldkampioene de Europese kampioen onder druk zetten. Je voelde dat Eli Iserbyt het maximale moest geven om in het wiel te blijven van de Wereldkampioen Mathieu Van der Poel. De foutenlast begon zich op te stapelen en de veer begon te veren.

Bij de ingang van de laatste ronde bleek dat het beste van de soep af was bij de Europese Kampioen Eli Iserbyt. Met het oog op de wedstrijd van morgen lastte hij een zekerheid in om die tweede plaats veilig te stellen. Het heroptreden van Mathieu Van der Poel werd meteen de winst in de Scheldecross. De derde plaats ging in de laatste ronde naar Pidcock die de strijd van Aerts won.

Uitslag

  1. Van der Poel
  2. Iserbyt 6 sec
  3. Pidcock 26 sec
  4. Aerts 30 sec
  5. Van der Haar 43 sec
  6. Sweeck 51 sec
  7. Hermans 59 sec
  8. Vanthourenhout 1.09
  9. Van Kessel 1.22
  10. Soete 1.26

Bron : Nancy Aerts