Repareren in plaats van opnieuw kopen met Ortlieb

Repareren in plaats van opnieuw kopen met Ortlieb

Voor ORTLIEB Sportartikel GmbH zijn productreparaties van groot belang. Alle producten zijn zo ontworpen dat afzonderlijke onderdelen gemakkelijk kunnen worden vervangen, waardoor de tassen en rugzakken een langere levensduur hebben. Black Friday heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een synoniem voor snel consumeren. Daarom huldigde ORTLIEB in 2022 voor het eerst de Repair Week in. Nu, in 2023, richt de fabrikant van waterdichte rugzakken, fietstassen en reistassen zich samen met zijn partners over de hele wereld opnieuw op deze vorm van verspilling van middelen.

ORTLIEB biedt haar reparatieservice al aan sinds de oprichting in 1982 en is deze functie sindsdien blijven uitbreiden en haar partners blijven opleiden tot professionele reparateurs. Dit betekent dat niet alleen gespecialiseerde dealers, maar ook veel verkooppartners over de hele wereld defecten ter plaatse kunnen repareren, waardoor onnodige transportroutes worden vermeden. In de kernmarkt Duitsland zijn er momenteel 53 dealers getraind in het repareren van tassen in hun eigen bedrijf.

CEO Martin Esslinger legt uit: “In onze vestiging in Heilsbronn, waar de goederen ook worden geproduceerd, repareren we jaarlijks zo’n 18.000 producten. Duurzaam management is essentieel, heeft altijd deel uitgemaakt van het ORTLIEB DNA en vertegenwoordigt tegelijkertijd onze betrokkenheid. Een ander aspect van onze verantwoorde omgang met hulpbronnen is ervoor te zorgen dat onze producten zo lang mogelijk meegaan. Daarom gebruiken we naast duurzame materialen ook en vervangbare plastic onderdelen, trainen we zowel onze distributiepartners als onze retailers zodat we dit netwerk geleidelijk aan uitbreiden.”

De Repair Week vindt plaats van 13 november tot en met 3 december 2023.

Meer informatie over de duurzaamheid van ORTLIEB is beschikbaar op de website

https://www.ortlieb.com/sustainability

Bron en foto; PM