Rij zaterdag 19 november je eigen GP Hasselt tijdens de Kidibul Cyclocross Kids!

Rij zaterdag 19 november je eigen GP Hasselt tijdens de Kidibul Cyclocross Kids!


Op zaterdag 19 november staat de twaalfde editie van de GP Hasselt op de veldritkalender. Vorig jaar heerste er een spannende tweestrijd tussen Sven Nys en Tom Meeusen. Wie zal zich dit jaar tot winnaar mogen kronen? Met de Kidibul Cyclocross Kids wil Soudal Classics de opvolging van de volgende generaties verzekeren en kinderen laten kennismaken met veldrijden.

Ex-wereldkampioenen Erwin Vervecken, Paul Herygers en Roland Liboton geven de kinderen hun allerbeste tips en laten hen verschillende behendigheidsoefeningen doen over een minischans en balken. Verder begeleiden ze de jonge veldrijders over een hindernissenparcours. Als absolute hoogtepunt mogen de kinderen op het échte wedstrijdparcours in het Kapermolenpark laveren. Naast de ex-wereldkampioenen zorgen ook gediplomeerde trainers van de Vlaamse Wielerschool de hele namiddag voor begeleiding.

“Het is niet de bedoeling om te scouten en de talenten er uit te vissen, al is dat natuurlijk mooi meegenomen. Ons doel is vooral om kinderen goesting te doen krijgen in veldrijden”, stelt drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken.

Interesse? Inschrijven is de dag zelf nog mogelijk aan het Soudal tentje aan de Middenschool 3, Elfde Liniestraat 14, 3500 Hasselt.

 

Programma Kidibul Cyclocross Kids zaterdag 19 november

 

09u00: inschrijven aan het Soudal tentje aan de Middenschool 3, Elfde Liniestraat 14, 3500 Hasselt

10u00: start Kidibul Cyclocross Kids

 

Programma GP Hasselt zaterdag 19 november

 

10u00 Jeugdinitiatie

11u00 Nieuwelingen

12u00 Juniors

13u45 Elite Dames

15u00 Elite heren & Beloften

 

 

Meer info & tickets: www.gphasselt.be  / www.soudalclassics.be

Bron : PB

Publicatie : Nancy Aerts