Rob Peeters kijkt uit naar zijn laatste manche in Mol

Rob Peeters kijkt uit naar zijn laatste manche in Mol

Geen Spaanse stage voor Rob Peeters deze week. De 32-jarige veldrijder van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice duikt dit weekend het veld in. Zondag rijdt hij in de Zilvermeercross een laatste keer voor eigen volk. “De supporters zullen waarschijnlijk nog wat harder roepen.”

In oktober hakte Rob definitief de knoop door: in februari zet hij een punt achter zijn carrière als veldrijder. “Ik heb toen heel lang nagedacht over die beslissing, maar nu heb ik rust in mijn hoofd. De druk is weg en ik maak me minder zorgen over mijn toekomst. Ik zit terug onbezorgd op mijn fiets”, aldus Rob.

De Zilvermeercross in Mol staat al langer met rood aangekruist. “Ik heb hier lang gewoond, dat maakt het voor mij toch nog iets specialer. De fans zullen zondag allicht nog wat harder roepen dan anders.” Rob ging deze week het parcours al twee keer verkennen. “Die zware zandstroken die elkaar opvolgen, die liggen mij wel. Het losse zand schuift naar alle kanten. Zondag krijg ik iets wat ik het leukste vind van het hele gebeuren.”

MOOIE HERINNERINGEN

Het deelnemersveld in Mol moet het zondag doen zonder een pak grote namen, maar Rob blijft voorzichtig in zijn ambities. “Het is niet omdat het deelnemersveld wat minder is, dat ik mezelf nu op een fantastische plaats ga zetten. In zo’n wedstrijden steken er altijd andere namen de kop op. Wedstrijden zonder die grote namen zijn niet altijd makkelijker. Terwijl veel jongens in andere crossen teleurgesteld afstappen, gaan ze nu proberen om volop mee te strijden voor de winst.”

Een mentaal voordeel: Rob heeft mooie herinneringen aan het Zilvermeer. In 2013 vond in Mol het BK veldrijden plaats. Klaas Vantornout pakte verrassend de nationale driekleur. Rob werd vijfde, maar lag lange tijd op medaillekoers. “Tot in de laatste ronde heb ik er mee kunnen doen voor de overwinning. Pas in de laatste meters werd er beslist over het podium. Zo lang kunnen meestrijden voor de Belgische titel, dat is toch mooi.”

 

Bron : Pauwels Sauzen – Vastgoedservice PM

Publicatie : Nancy Aerts