Rob Peeters nog immer gemotiveerd tot in zijn vingertoppen

Rob Peeters nog immer gemotiveerd tot in zijn vingertoppen

 

VGSGP renner Rob Peeters is nog immer gemotiveerd tot in zijn vingertoppen om goede uitslagen te rijden dit seizoen. De renner die ik persoonlijk hoog op mijn lijstje had staan om te interviewen is zoals hij overkomt. Een goed mens met het koershart op de plaats waar die hoort te zitten. Na de wedstrijd die meetelde voor de Wereldbeker in Namen hadden wij een zeer geanimeerd gesprek met Rob in de camper, waar hij zijn halve leven bijna in doorbrengt tijdens het crossseizoen.

Rob, die helaas vorig seizoen een slecht seizoen heeft gehad door een oorzaak die hem heel veel pijn heeft gedaan en veel verdriet heeft bezorgd. Zijn alles, zijn mecanicien , zijn maatje , zijn vader is overleden. Dat heeft hem, een emotioneel mens als hij is, toch harder aangegrepen dan hij dacht. Als je met Rob in gesprek bent, ben je ook in gesprek met zijn ogen en zijn handen en lichaamstaal. God, wat houdt deze topper van de koers en dan vooral van offroad. De emoties die bij het crossen horen, zitten verankerd in zijn lijf en hij vertelt met vuur over zijn belevenissen en wedstrijden.

Heerlijk zoals hij verhaalt over de wedstrijd in Namen. ‘De jonge goden vliegen je in het begin van de wedstrijd als gekken voorbij. Dan denk ik soms wel eens, kan ik dat allemaal nog wel aan. Eens de motor een beetje warm begint te draaien, kom ik weer terug in mijn  ritme en raap ik alles weer op wat me voorbij vloog. Snelle beslissingen tijdens het inhalen en afdalingen of klimmen of technische stukken. Het lijkt me wel moeite te kosten, maar vaak niet zo veel als de andere renners. Veel heb ik nagedacht vorig seizoen en ook dit seizoen heb ik even helemaal geen goede moraal gehad. Ik dacht dat ik het niet meer goed deed , niet meer goed trainde , me niet genoeg inzette voor de cross en heb nogal eens getwijfeld,’ vertelt Rob.

Rob Peeters 14

‘Op een zeker moment ben ik dan alles eens gaan analyseren en eens gaan nadenken en kom dan tot de conclusie dat ik het eigenlijk nog niet zo slecht doe. ‘Ik haal mijn waardes van andere jaren. Ik doe mijn trainingen en wedstrijden met veel plezier. De motivatie is goed en toch zou je zeggen dat het niet bolt als anders.  Maar jawel, het bolt net als anders, maar er is een jonge, zeer getalenteerd generatie renners bij gekomen. Die hebben in 2 jaar tijd veel progressie hebben gemaakt en dat is de oorzaak van mijn mindere uitslagen,  maar niet een minder gevoel. De laatste maanden heb ik dat allemaal gerelativeerd en ben tot de conclusie gekomen dat het best wel goed gaat momenteel, ‘ gaat Rob verder.

Rob laat ons verstaan dat hij toch wel heel erg geniet van het renner zijn, het afzien, met zijn team maten trainen  en dan de wedstrijden rijden. Een ander ding wat Rob nog eens graag zou doen, net als in zijn Telenet-Fideaperiode, zijn mooie mountainbike meerdaagse rijden. Of ,net als Jan Denuwelaere, een paar mooie Enduro wedstrijden rijden. Mens tegen natuur en de bergen en al het moois en minder moois wat daar bij komt kijken. Stik kapot en tot op het bot verkleumd binnen komen na een lange dag afzien in de bergen en dan ‘s avonds met je maten alles nog eens de revue laten passeren. Bulderend van het lachen om alle avonturen rond de tafel zitten en genieten van het pure van de Offroad sport.

Rob kijkt uit naar de kerst periode en alle mooie wedstrijden die er dan te rijden zijn: de sfeer, het publiek, het afzien en de mooie parcoursen. ‘Die wedstrijden dat is voor mij een hele mooie periode waar ik intens van geniet en richting het kampioenschap werk en weten dat ik crosser ben.  Loenhout en Diegem zijn wel een paar favorieten, waar ik ook altijd naar uitkijk,’ zo verzekert hij ons.

We gaan het allemaal zien en hopen op mooie uitslagen voor Rob en de zijnen en genieten van het koersen zoals het is. Rob, succes en bedankt voor je kostbare tijd. Het was heerlijk om met  jou te praten en te zien dat jouw koershart ligt waar het hoort . Ook de emotie waarmee je vertelt,  is inspirerend en geeft ons de puurheid van jouw sportbeleving mee.

Rob Peeters 1

Jan v Dijk

Eindredactie: Erik Braeken