Robby Cobbaert nieuwe ploegleider van Bert Containers-Doltcini

Robby Cobbaert nieuwe ploegleider van Bert Containers-Doltcini

De evolutie binnen de veldritpiramide van manager Jurgen Mettepenningen staat niet stil. Omdat sponsor Pauwels Sauzen en ploegleider Tom De Kort hun focus voortaan nog meer richten op moederploeg Pauwels Sauzen – Bingoal, krijgt opleidingsclub Bert Containers – Pauwels Sauzen een nieuwe ploegleider én een nieuwe tweede naamsponsor: Robby Cobbaert en Doltcini.


Bert Containers – Pauwels Sauzen telt momenteel zes juniores en vijf nieuwelingen, die stuk voor stuk dromen om door te kunnen groeien en zo ploegmaat te worden van hun grote voorbeelden bij Pauwels Sauzen – Bingoal. Hoeveel veldrittalent er in de kern zit, bewees de Belgische selectie voor de jongste Europese kampioenschappen veldrijden op de VAM-berg: daarvoor waren liefst vijf van onze juniores geselecteerd.
Vanaf 1 januari 2022 wordt Pauwels Sauzen (dat zich volledig gaat richten op zijn partnership met het eerste team) in de naam van de opleidingsclub vervangen door het Oost-Vlaamse Doltcini, sinds jaar en dag aan de teams van Jurgen Mettepenningen verbonden als leverancier van de fietskledij. De switch in de ploegleiding, die gaat per direct in: Tom De Kort kan zich voortaan volledig focussen op de groeiende vrouwenkern, actief wegwielrenner Robby Cobbaert (Herzele) beleeft deze week zijn vuurdoop als nieuwe jeugdploegleider.
Jurgen Mettepenningen: “Net als Pauwels Sauzen gaat Tom De Kort zich volledig toeleggen op onze eerste ploeg, waar onze dameskern op 1 januari aangroeit tot vijf rensters. Robby Cobbaert is volgens mij de geknipte persoon om Tom op te volgen bij de jeugd: Oost-Vlaams, heel gedreven, met een goeie visie, en een jonge fervente fietser die samen met de jongeren erop uit kan trekken tijdens de ploegtrainingen. Hij krijgt nu de tijd om te groeien in zijn nieuwe rol. Doltcini behoeft geen introductie meer: door de jaren heen hebben we een bijzonder sterke band opgebouwd met de familie Liedts.”


Robby Cobbaert: “Ik ben dertig, en heb ervaring als crosser en als wegrenner, tot op continentaal niveau. Ik kijk er echt naar uit om die ervaring nu in te zetten als ploegleider. Ik weet dat een ploegleider echt een meerwaarde kan zijn voor het mentale aspect van een wielrenner. Ik vind het belangrijk dat een ploegleider contact heeft met zijn renners, en hen zelfvertrouwen bezorgt. Gelukkig kan ik verder bouwen op wat Mario De Clercq en Tom De Kort al hebben neergezet.”

Robby blijft tussen zijn taken als ploegleider door deze zomer ook actief als eliterenner zonder contract op de weg.

Foto: team