Robert Huisman leert MTB youngsters de knepen van het vak

Robert Huisman leert MTB youngsters  de knepen van het vak

 

Vorig seizoen is Robert Huisman begonnen met de trainingen op Bergschenhoek en Zoetermeer met oudere jeugd. In eerste instantie is er met de nieuwelingen en junioren begonnen met een groep die is samengesteld uit 2 clubs: Excelsior Gouda en Dirty Hill uit Bergschenhoek . Dit alles gebeurt onder de paraplu van Dirty Hill, omdat daar alle trainingen plaats vinden.

Hoofdzaak was voorlopig dat er veel tijd wordt besteed aan de techniek en de 2 oudste van het team hebben al in de ATB/Cross serie gereden in België en de Flanders Cup en KNWU Nationaal. Eerste overwinning was ook al een feit in de C klasse van de Atb/Cross. De anderen hebben via de funklasse al aan het NK mee gedaan en bij de jeugd heeft Gijs Grol al de hele competitie gereden in de LJC.

In totaal zijn er nu 9 bikers actief met een amateurlicentie , 4 junioren , 3 nieuwelingen en 1 junior vrouw en 1 jeug biker. Deze groep gaat de winter door en er zullen diverse wedstrijden worden gereden in de wintercompetitie en landelijke tournooien. Dirty Hill wil als club weer terug op de kaart komen en het mooie verleden met ook grote wedstrijden weer laten herleven. NK , Nationale wedstrijden en Topcompeties het is er allemaal geweest en er ontstaan nu weer diverse nieuwe initiatieven die weer in die richting gaan wijzen. Daarvan zijn de eerste regionale wedstrijden weer het gevolg. Hoop is er om voor komend jaar in ieder geval weer een nationale wedstrijd neer te zetten en van daar uit weer verder te bouwen aan de club uit Bergschenhoek. De locatie is alvast zoals ze bekend staat; mooi en ontzettend zwaar om wedstrijden te rijden.

Een mooi initiatief van Robert Huisman en de zijnen die hard bezig zijn om daar weer wat moois voor de toekomst op te zetten.

Jan van Dijk