Roc d’Ardennes op 2,3 en 4 mei in Houffalize

Roc d’Ardennes op 2,3 en 4 mei in Houffalize

ava

In het weekend van 2, 3 en 4 mei wordt voor de eerste keer de Roc d’Ardenne in Houffalize georganiseerd.  Roc d’Ardenne maakt deel uit van de reeks mountainbike evenementen uit de ROC-reeks.

Aan de basis hiervan ligt de Roc d’Azur, het mekka van de mountainbikeliefhebber, dat al voor de 30ste maal plaatsvond. Met zijn 20.000 deelnemers en meer dan 25 nationaliteiten is dit zonder twijfel het grootste mountainbikefestival van de wereld. Naast Roc d’Azur, Roc des Alpes, Roc des Andes en Roc Paris is er nu dus ook…Roc d’Ardenne.

Zo zal er o.a. een ROC Marathon, 1/2 marathon en Enduro parcours uitgetekend worden. Maar ook de meer avontuurlijke MTB’ers vinden een kolfje naar hun hand, nl. de ROC Ruelles. Dit is een aflossingswedstrijd voor teams van 2 renners door de smalle straatjes van Houffalize. Voor wie op zoek is naar een rustige toertocht hebben we de Rando ROC noire (ong.35km) en de Rando ROC rouge (ong. 20km) voorzien. Ook de allerkleinsten zullen hun kunstjes kunnen tonen tijdens de Kids ROC.

Euregiobike organiseert de UCI C1-cross-country-wedstrijd op 2 en 3 mei met start in het centrum en een parcours dat uitgetekend is de buurt van Ol Fosse d’Outh. Sven Nys zal op vrijdag 2 mei deelnemen bij de elite. Vorig jaar in oktober vond al een wedstrijd plaats in dezelfde omgeving en iedereen was er lovend over.

Meer info en inschrijvingen vind je op de www.sport.be/rocdardennes.