Roel Paulissen en Elena Gaddoni zijn KronplatzKing en KronplatzQueen

Roel Paulissen en Elena Gaddoni zijn KronplatzKing en KronplatzQueen

Roel Paulissen, tweevoudig wereldkampioen marathon en meervoudig Italiaans kampioene, Elena Gaddoni,  zijn de nieuw KronplatzKing en de nieuwe KronplatzQueen.

Paulissen haalde het voor zijn ploegmaat Riccardo Chiarini en Luca Ronchi. Gaddoni won bij de vrouwen van de Litouwse Katazina Sosna en Katrin Schwing.

In de eerste klim richting Kronplatz nam Paulissen al  voorsprong en kon zo het skigebergte met twee minuten op zijn dichtste achtervolger Luca Ronchi aanvatten. Na 30 km kon de voormalige wereldkampioen zijn voorsprong verdubbelen en zo onder luid applaus van het talrijk opgekomen publiek de zege pakken. In het laatste deel kon zijn Torpado ploegmaat Chiarini nog voorbij Ronchi en zo een mooie tweede plaats pakken. Marzio Deho werd vierde voor Giacomo Antonello.

Roel Paulissen gaf volgende reactie: ‘Het is een zeer selectieve koers met verschillende passages die men niet moet onderschatten. Ik reed met een vol geveerde mountainbike om  de snelheid op de Freeride stukken optimaal te benutten en dat is volkomen gelukt. Ik ben zeer gelukkig met deze zege, omdat het eigenlijk een thuiszege is.’

Bron:PM

Archieffoto: Regina Stanger