Ronja Blöchlinger en Adrien Boichis winnen short track bij de U23 in Nové Město na Moravě

Ronja Blöchlinger en Adrien Boichis winnen short track bij de U23 in Nové Město na Moravě

De Zwitserse Ronja Blöchlinger (Liv Factory Racing) en de Fransman Adrien Boichis (Trinity Racing MTB) hebben de eerste Cross-country Short Track wedstrijd van de Mountain Bike World Series in Nové Město na Moravě gewonnen.

In een race die van start tot finish dicht bij elkaar lag, ging de eerste plaats bij de vrouwen naar Ronja Blöchlinger (Liv Factory Racing), Noëlle Buri (BIXS Performance Race Team) werd tweede op slechts één seconde achterstand en Sofie Pedersen (Wilier – Pirelli Factory Team XCO) completeerde het podium als derde.

Na haar overwinning zei Ronja Blöchlinger (Liv Factory Racing) het volgende: “Dit was echt geweldig. Het was de eerste kortebaanwedstrijd in de U23-categorie en ik ben echt blij dat ik vandaag kon winnen. In mijn hoofd dacht ik dat ik kon winnen, maar je weet nooit wat er gebeurt. Het geeft me vertrouwen voor de volgende race. Het is mijn eerste wereldbekerzege, dus ik kijk uit naar zaterdag.”

Resultaten XCC U23 Vrouwen Top 5:

Ronja Blöchlinger (SUI) 20:13
Noëlle Buri (SUI) 20:14
Sofie Pedersen (DEN) 20:14
Ella McLean-Howell (GBR) 20:14
Kira Böhm (GER) 20:14

Adrien Boichis (Trinity Racing MTB) houdt Riley Amos af en pakt de eerste overwinning van het jaar.

In weer een nagelbijtende race, bestond het podium bij de mannen uit de Fransman Adrien Boichis (Trinity Racing MTB) op de eerste plaats, met de tweede plaats voor de Amerikaan Riley Amos (Trek Factory Racing XC) en Oliver Sølvhøj uit Denemarken die de bronzen medaille positie pakte.

Na de wedstrijd zei Adrien Boichis (Trinity Racing MTB): “Het is een beetje moeilijk te geloven om eerlijk te zijn. Ik heb gewoon de beste race gereden die ik kon doen. Ik probeerde geduldig te blijven en aan te vallen in de laatste ronde en dat betaalde zich uit. Ik kan het eerlijk gezegd nog steeds niet geloven. Om die aanval in te zetten, moest ik me nog goed voelen. Maar ja, je moet op de juiste plaats blijven en op het juiste moment aanvallen. Nove Mesto is een mythisch circuit. Tot vorig jaar, lag dit circuit me niet zo goed. Dan heb ik hier vorig jaar een goede race gereden. Dit jaar had ik geen verwachtingen, ik wilde gewoon mijn best doen.”

Resultaten XCC U23 Mannen Top 5:

Adrien Boichis (FRA) 18:55
Riley Amos (USA) 18:57
Oliver Vedersø Sølvhøj (DEN) 18:57
Bjorn Riley (USA) 18:58
Dario Lillo (SUI) 18:58