Roos Op de Beeck tweede in Duitse downhillcup in Ilmenau

Roos Op de Beeck tweede in Duitse downhillcup in Ilmenau

Roos Op de Beeck(Team Fietsshop Uitgeest) werd afgelopen weekend tweede in de Downhillcup in het Duitse Ilmenau. De 19-jarige downhillster wordt getraind door Kristien Nelen. Roos stuurde ons haar verslag van de wedstrijd.

 

Dit weekend vond de 4de ronde van de Duitse IXS cup plaats in Ilmenau (D). De voorbije twee jaar had ik er ook al gereden dus ik wist wat voor een mooi parcours het ging worden:  ik keek er naar uit! Het beloofde een warm en droog weekend te worden. Na de trackwalk op vrijdag morgen was ik klaar voor de training. Het parkours had een paar nieuwe stukken vergeleken met voorbije jaren, technisch met wat jumps. De ondergrond was kurkdroog en losgereden. Ideaal om met mijn Schwalbe Magic Marry’s te rijden. Vanaf 14h mochten we beginnen trainen, alles verliep goed. Ik sprong al de jumps en ik kon goed mijn lijnen rijden. 3 weken bikeparks rijden in Noorwegen heeft hier zeker geholpen! De snelheid was nog wat zoek maar daar kon ik nog wat verandering in brengen op zaterdag tijdens de ochtend training vlak voor de seeding run. Mijn seeding run verliep goed, had op safe gereden en niet alles gegeven om mijn krachten wat te sparen voor de finale op zondag. Ik kwalificeerde me uiteindelijk 4de. Zondag was het raceday! Heb nog twee runs kunnen rijden om er terug wat in te komen en ik zag dat het parkours er op sommigen plaatsen wat anders bijlag (helemaal uitgereden). Heb op twee plekken mijn lijnen wat moeten veranderen, beetje trager maar wel veiliger en minder kans op een crash. Om 15h moest ik mijn finale run rijden. Genoeg tijd om wat te eten en mij mentaal voor te bereiden. Ik voelde dat ik heel nerveus was, ik wou zo graag podium rijden en ik zou er alles voor over hebben. Boven aan de start wat warm gereden en ik mocht vertrekken. Het begon goed, in het begin de jumps perfect gehaald, alles verliep super en gecontroleerd. Enkel op het einde een paar kleine foutjes gemaakt waardoor ik bijna tot stilstand kwam. Ik kwam beneden aan als 1ste maar ik wist dat mijn run niet goed genoeg was om podium te rijden. De volgende dame kwam beneden aan en ik zag dat ze trager was, blijkbaar iets te hard willen gaan en ongecontroleerd gereden, ze was gevallen.. Nog 2 te gaan. De dame die eerste was gekwalificeerd kwam als eerste aan, ze had diegene voor haar voorbij gestoken, flat tire… Dat betekende dus dat ik uiteindelijk 2de was! Wauw, ik kon het niet geloven, zo blij ben ik nog nooit geweest. Een beetje chance gehad, maar dat hoort bij het racen. Soms mag dat wel eens 😉 Doordat ik 2de eindigde moest ik voor het eerst een doping controle doen, allemaal nieuw voor me. Mijn eerste elite podium op een IXS wedstrijd. Beter kon gewoon niet, top weekend!!! Dit alles kon ik uiteraard niet waarmaken zonder mijn top-sponsors! Bedankt Hans en Anneke van Fietsshop Uitgeest om de fiets en de nodige spare-parts te voorzien en steeds voor ons klaar te staan! Ook een dikke merci aan mijn teamgenote en trainster Kristien Nelen om me steeds te voorzien van de juiste trainingsschema’s. Volgende wedstrijd vindt binnen 2 weken plaats in Vielsalm, het beste parkours van België. Dat belooft! See Ya!

Roos

Podium downhillcup