Rudi van Houts naar Betch.nl-Superior Bart Brentjens MTB team

Rudi van Houts naar Betch.nl-Superior Bart Brentjens MTB team

Rudi van Houts en Betch.nl-Superior Bart Brentjens mountainbike team hebben een overeenkomst voor een jaar getekend. Hierdoor kan Rudi van Houts op zijn gemak naar de Spelen in Rio 2016 toe werken onder de hoede van mister mountainbike Bart Brentjens, de eerste Olympisch kampioen ooit.

De overeenkomst is in ieder geval snel voor elkaar gekomen en Rudi kan dan ook zijn XC carriere in stijl afsluiten onder de vleugels van Bart en zijn team. De familiale band die Rudi heel graag heeft, vindt hij in dit geval bij één van de betere teams in deze discipline ter wereld. Rio 2016 afsluiten met een 8 ste plaats is zijn doel, maar waarom kan daar niet meer uitkomen. Verandering van spijs doet eten en een andere prikkel zou wel eens heel goed uit kunnen pakken voor Rudi van Houts.

Een ander bijkomend voordeel voor het Betch.nl – Superior  team is misschien ook nog wel dat de andere bikers van het team iemand binnen krijgen met een schat aan ervaring op het hoogste plan. Hans Becking bijvoorbeeld is iemand die zich ook wel aan Rudi verder mee omhoog kan trekken en zo boven zichzelf uit zou kunnen stijgen. Zomaar wat scenario’s die zouden kunnen spelen en voor iedereen een win win situatie is.

Rudi en Betch.nl-Superior Bart Brentjens mtb team , een hele fijne samenwerking gewenst en see you at de games in Rio.

Jan van Dijk

BIO Rudi van Houts

Rudi (16 januari 1984) is professioneel mountainbiker sinds 2005. Hij begon zijn fiets carriere toen hij 5 jaar oud was als BMX-er. Rudi begon met mountainbiken in 1999/2000 omdat hij het mountainbiken erg graag deed.

Ook als Junior behoorde Rudi tot de Top 10 wereldwijd. Rudi werd Europees Kampioen in de U23 categorie in 2005. In 2008 nam Rudi voor Nederland deel aan de Olympische Spelen in Beijing samen met Elsbeth Vink en Bart Brentjens.
Ook tijdens de Olympische Spelen in Londen stond hij aan de start.

Sinds 2009 maakte Rudi deel uit van het internationale Merida Biking Team met daarin grote namen als Jose Antonio Hermida (Spanje) en Gunn Ritha Dahle (Noorwegen).

Rudi van Houts, Elite XCO mountainbiker over zijn overstap naar Team Brentjens:
Ik heb gekozen voor het BETCH.NL Superior Brentjens Mountainbike Racing Team, omdat het programma van het team perfect bij mijn ambities aansluit en de ondersteuning ook professioneel en dik in orde is. Daarbij ken ik al veel van de renners en de begeleiding en verwacht ik er een goede tijd mee te hebben.

Bart Brentjens, Teammanager en ’World’s 1st Olympic Champion XCO Atlanta 1996’ :
Ik ben heel blij om Rudi te verwelkomen in het Team komend seizoen. Rudi is al gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016. Ik hoop dat ik Rudi kan helpen om een top prestatie neer te zetten op de Olympische Spelen volgend jaar. Rudi is absoluut een ervaren top rijder waar onze jongere atleten nog veel van kunnen leren.

Bron: PM

Foto: Pedrocury