Ryan Cortjens oppermachtig tijdens de Scheldeprijs in Antwerpen

Ryan Cortjens oppermachtig tijdens de Scheldeprijs in Antwerpen

Spanning was er af te lezen op de gezichten van de renners tijdens de Scheldeprijs van Antwerpen. De winst ging met overmacht naar Ryan Cortjens. Wout Vervoort werd tweede en Pim Ronhaar werd derde.

Dat Ryan Cortjens in goede vorm verkeerde daar was geen twijfel mogelijk. Hij had zijn zinnen gezet op deze vlotte wedstrijd aan de Schelde in Antwerpen. Van meet af  aan trok hij alle registers al open en kon een verschil maken dat de anderen niet meer zouden dicht rijden. Doch tijdens de opwarming had Ryan een niet al te best gevoel. Hij had namelijk wat last van zijn rug. Tijdens de wedstrijd was hiervan weinig op niks te merken. Zo leek het toch. Want bij het ingaan van de laatste ronde zag je toch wat vertekening op het aangezicht van Ryan. Na afloop wist hij ons te vertellen dat hij toch wat last voelde in zijn rug. Niks kon hem nog van zijn overwinning afhouden.

Voor de tweede en de derde plaats was er een mooie strijd aan de gang tussen Wout Vervoort, Pim Ronhaar en Joachim Van Looveren. Het zou tussen deze drie rijders gaan voor de dichte ereplaatsen. Deze drie jongens waren aan elkaar gewaagd. Doch Pim Ronhaar kreeg af te rekenen met kettingproblemen. Hij bleef er rustig in en was na afloop tevreden met zijn derde plaats. Wout Vervoort kon hem afhouden van de tweede plaats.

Daguitslag :

  1. Ryan Cortjens
  2. Wout Vervoort
  3. Pim Ronhaar
  4. Joachim Van Looveren
  5. Dante Corremans

 

Publicatie : Nancy Aerts