Ryan Cortjens zegeviert bij junioren in Zonhoven

Ryan Cortjens zegeviert bij junioren in Zonhoven

Ryan Cortjens reeg de laatste weken de zeges aan elkaar. Ook in Zonhoven was het prijs. De Lanakenaar reed solo naar de zege voor wereldkampioen Ben Tulett en Thibau Nys.  In het klassement blijft Meeussen nipt leider met één punt voorsprong op Cortjens. 

Witse Meeussen was de bedrijvigste in de beginfase. Hij kreeg Lennert Belmans mee en even later ook Ryan Cortjens.

Met nog drie ronden te gaan kreeg het trio in de beruchte Kuil het gezelschap van Nys, Bervoets en Tulett. Maar Meeussen wilde geen samensmelting en trok fors door in de laatste helling van de Kuil.

Zo kregen we bij het ingaan van de voorlaatste ronde zes leiders met Meeussen, Belmans, Cortjens, Tulett, Bervoets en Nys.

Cortjens, Meeussen en Nys reden weg van de anderen. In de laatste ronde plaatste Cortjens de beslissende demarrage en won afgetekend van Tulett en Nys.

Ryan Cortjens is in zeer goede doen. ‘Ik had gedacht dat vandaag aan de zegereeks een einde zou komen. Want ik ben geen zandspecialist. Maar als ik in goede doen ben, kan ik alles. Ik had gezegd tegen mijn mecanicien dat ik zou wachten tot de laatste ronde. Dan zouden de anderen het veel moeilijker hebben om mij te kunnen volgen. Een dat is uitgekomen. In de laatste ronde in de Kuil hoorde ik dat ik een gaatje had en dan heb ik alles op alles gezet en ben vooruit gebleven. Ik weet dat ik over mijn toeren kan gaan en dan fouten maak. Maar alles zat mee en zo kon ik vier op vier pakken. Ik had Tim Bollen en Witse Meeussen vooraf gevreesd, omdat Meeussen hier bij de nieuwelingen nog had gewonnen. Deze keer bleef ik gespaard van pech en zat alles mee.  In de laatste ronde had ik 16 seconden voorsprong. Ik ben iemand met een grote motor en kan dus veel uitlopen. De sneeuw was ook mooi. Dat is inderdaad heel fijn. Dat hadden we nog nooit meegemaakt in Zonhoven. Vorig jaar nog in Essen, maar hier nog niet. Door de sneeuw wordt het een zeer mooie editie. Ik leef wel naar de kampioenschappen. Maar volgende week is ook belangrijk voor mij in Namen. Vorig jaar was ik er nog vierde en nu wil ik op het hoogste schavotje  staan. Ook Zolder is belangrijk. Verleden jaar liep het daar nog mis door de zenuwen. Eerste wereldbeker en dicht bij  huis. Dit jaar laat ik alles op mij afkomen en zien we wel waar het uitkomt,’ aldus nog Cortjens

Top tien:

  1. Ryan Cortjens
  2. Ben Tulett(GB)
  3. Thibau Nys
  4. Lennert Belmans
  5. Witse Meeussen
  6. Michael Bervoets
  7. Joran Wyseure
  8. Noah Vreeswijk(Ned)
  9. Cedric Vandesompel
  10. Wout Vervoort

Foto’s: Bart Knops