Samara Sheppard tweede in NZ XC MTB cup in Wellington

Samara Sheppard tweede in NZ XC MTB cup in Wellington

ava

Samara Sheppard (Houffalize-Hope) is tweede geworden in de NZ XC MTB cup in Wellington. De Nieuw-Zeelandse moest in haar thuisland Kate Fluker laten voorgaan. Karen Hanlen werd derde.

Samara Sheppard gaf een reactie na de wedstrijd. ‘Dit seizoen is alles samengebald met twee races tellend voor de nationale cup. Dit is om onze sport te laten groeien en het brengt de sterkste meisjes van ons land samen voor een mooie strijd,’vertelt Samara. ‘Het was een prettig weerzien van familiale gezichten aan de startlijn. Normaal is de sfeer in de races in Nieuw-Zeeland eerder relaxed. Maar  nu was iedereen toch een beetje gespannen om te zien hoe de conditie was.  Karen Hanlen nam dadelijk de leiding met Kate Fluker en mij in haar wiel. In de eerste klim ontbond Kate haar duivels en ik probeerde haar in te halen, maar zonder succes. Ze was vliegen!’

Vanaf dan hield ik mijn eigen tempo aan. Hard doorduwen en  genieten van het gevoel om opnieuw te mountainbiken. Ik eindigde als tweede achter Kate en voor Karen.  Ze zeggen dat de eerste race een aanwijzing is wat de rest van het seizoen zal brengen.  Ik voelde me goed in de race en er zijn nog vier weken voor het nationaal kampioenschap. Dat is dus perfect. Ik ga wat intervaltraining doen, blijf werken aan mijn techniek met de hulp van Ricky Pinner Pincott en wil sterker worden met mijn conditietrainer Guy Mothersole,’besluit de Lapierre- Hope renster.