Sanne Cant op zoek naar 100ste profzege in Sint-Niklaas

Sanne Cant op zoek naar 100ste profzege in Sint-Niklaas

Het provinciaal domein De Ster is zaterdag 23 december het decor voor de Soudal Waaslandcross, de vijfde manche in de Soudal Classics. Bij de heren is het uitkijken naar een nieuw intens duel tussen Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert. Wereldkampioene Sanne Cant jaagt in Sint-Niklaas op haar honderdste profzege.

De drukke kerstperiode met zes crossen in tien dagen wordt zaterdag 23 december ingezet met de Waaslandcross. De veldrit in het provinciaal domein De Ster is het ideale sportieve voorgerecht om een dag later aan de kersttafel te schuiven.

Zo zullen wereldkampioen Wout Van Aert (Crélan-Charles) en Europees kampioen Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) samen aan de start staan. Een week geleden vochten ze op de Antwerpse Linkeroever nog een beklijvend duel uit in de Soudal Scheldecross, een dag later pakte Van Aert in de Telenet UCI Wereldbeker in Namen uit met een indrukwekkende solo. Krijgen we zaterdag in Sint-Niklaas opnieuw een duel op het scherpst van de snee?

Het parcours van de Waaslandcross blijft zo goed als ongewijzigd. De zandstrook aan de tweede materiaalpost werd ingekort, maar heeft wel een extra bocht gekregen om de moeilijkheidsgraad te vergroten. “Wie niet door het zand kan rijden, zal iets minder lang moeten lopen”, vertelt Erwin Vervecken van Golazo. “Hoe dan ook blijft Sint-Niklaas een snel parcours.”

CANT: ‘HONDERDSTE ZEGE ZOU SPECIAAL ZIJN’

Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) mikt zaterdag in Sint-Niklaas op haar honderdste profzege. Haar eerst zege boekte de Lilse op op 16 december 2008 het Italiaanse Faé di Oderzo, waar ze de vijf jaar oudere Eva Lechner achter zich hield.

“Het is geen geheim dat ik van zandcrossen hou en ik kom dan ook graag aan de start in Sint-Niklaas. Dat ik er mijn honderdste zege bij de elite kan pakken, maakt deze cross toch wel heel speciaal”, blikt Cant vooruit. “Voor de honderdste keer op het hoogste schavot staan in mijn regenboogtrui, dat zou fantastisch zijn. Ik zal er alles aan doen om daar zaterdag in te slagen.”

De Waaslandcross is ook voor Cant het startschot van een drukke eindejaarsperiode. “Ondanks die drukke periode, met heel wat klassementscrossen, neem ik Sint-Niklaas er toch graag bij. Iedere overwinning telt en is goed voor het vertrouwen. Bovendien heb ik begin deze maand een stevige stage afgewerkt. Het is nu belangrijk om gezond te blijven, de conditie aan te scherpen en het niveau op te krikken. Dat lukt het best door wedstrijden te rijden.”

Cant, die de Waaslandcross al twee keer op haar naam schreef, zal in Sint-Niklaas moeten afrekenen met sterk deelnemersveld. Zo staan naast vaste waardes Nikki Brammeier, Ellen Van Loy en Helen Wyman ook Marianne Vos en Lucinda Brand aan de start.

PROGRAMMA

10u00                   Nieuwelingen

11u00                   Junioren

13u45                   Elite dames

15u00                   Elite heren

TV

 

De Waaslandcross Sint-Niklaas wordt zaterdag 23 december vanaf 13u30 live uitgezonden op Sporza.

Meer info en de deelnemerslijst vindt u hier http://www.sport.be/cyclocrossclassics/1718/sintniklaas/nl/

Bron:PM

Foto: Bart Knops