Sanne Cant zegeviert in Hoogerheide

Sanne Cant zegeviert in Hoogerheide

Sanne Cant zegevierde bij de vrouwen in de wereldbekercross in Hoogerheide. De weredkampioene won met voorsprong op de Italiaanse Eva Lechner en de Britse Evie Richards. De eindzege in de wereldbeker is ook voor Sanne Cant voor de Amerikaanse Kaitlin Keough  en Eva Lechner. De wedstrijd werd opgeschrikt door een zware valpartij van Ferrand-Prevot en Neff. Volgens de laatste berichten zou Ferrand-Prevot niets gebroken hebben.

Sanne Cant en Eva Lechner reden meteen weg en maakten de wedstrijd  In de achtervolgers streden de mountainbikesters  Evie Richards, Pauline Ferrand-Prevot en Jolanda Neff.

 

Na drie ronden, halfkoers, liet de wereldkampioene Eva Lechner ter plekke. Even later schoof Neff weg op de schuine kant en pakte in haar val Ferrand-Prevot mee, die het uitkermde van de pijn. Neff ging haar meteen ontfermen over de toestand van de Française. Een mooi gebaar van respect en fair play. Beiden werden afgevoerd.

Intussen reed Cant vlot naar de zege en is daarmee helemaal klaar om haar wereldtitel te verdedigen. Lechner zal een te duchten concurrente zijn op een parcours waarop ze al tweemaal de wereldbekercross won.  Richards rijdt het WK bij de U23 en gaat daar de strijd met ondermeer Laura Verdonschot aan.

Marianne Vos reed een hele wedstrijd in de achtergrond om uiteindelijk vierde te worden. De meervoudige wereldkampioene speelt zeker mee voor de medailles.

Uitslag:

 1. Sanne Cant
 2. Eva Lechner(Ita)
 3. Evie Richards(GB)
 4. Marianne Vos(Ned)
 5. Kaitlin Keough (USA)
 6. Alice Maria Arzuffi (Ita)
 7. 7.Christine Majerus (Lux)
 8. Nikki Brammeier (GBr)
 9. Ceylin Del Carmen Alvarado (Ned)
 10. Maud Kaptheijns (Ned)

Eindstand Wereldbeker

 1. Sanne Cant                  608
 2. Kaitlin Keough(USA) 501
 3. Eva Lechner(Ita)        476
 4. Nikki Brammeier(GB)401
 5. Katie Compton(USA) 400
 6. Katerina Nash(Tsj)     396
 7. Helen Wyman(GB)     393
 8. Ellen Van Loy              375
 9. Maud Kaptheijns(Ned) 351
 10. Sophie de Boer(Ned)   337

Foto’s: Marc Bluys