Sanne Cant zet kroon op het werk in Hoogstraten

Sanne Cant zet kroon op het werk in Hoogstraten

Sanne Cant heeft de kroon op het werk gezet in de voorlaatste manche van de Superprestige bij de dames in Hoogstraten. Ze haalde het voor Sophie De Boer en Nikki Harris.

Aanvankelijk vormde zich een kopgroep met Cant, De Boer, Wyman,Havlikova en Kaptheijns. Jolien Verschueren had haar start compleet gemist, maar kon elke ronde wat goed maken. Laura Verdonschot had zich al in de top tien genesteld.  Er waren twijfels over de conditie van Cant naar haar ziekte, midden deze week. Maar die bleken ongegrond.

Cant en Harris sloegen dan een klein kloofje op de rest.

In de voorlaatste ronde ontbond Sanne Cant haar duivels en ze fietste meteen een grote voorsprong bijeen. Sophie De Boer en Nikki Harris zaten in de achtervolging, maar kwamen geen stap dichter. De Boer kon in de slotronde nog weg rijden van Harris. Jolien Verschueren vocht nog terug naar een knappe vierde plaats.

Sanne Cant is nu zo goed als zeker van de eindzege in de Superprestige na haar vijfde zege in dit regelmatigheidscriterium. Verschueren is nu tweede voor Helen Wyman.

Sanne Cant was blij. ‘Ik vond een parcours naar mijn maat, helemaal op techniek. Gisteren was het op conditie en vandaag kon ik op techniek het verschil maken. Ik voelde me sterk op de zware stroken. Ik voel me superblij. Ik ben de regelmatigste van allemaal. ‘

Jolien Verschueren in een groep renners vlak na de start. ‘Ik haakte er in en kon er niet meteen uit. Daardoor moest ik een lange achtervolging in zetten. Voor mij had de wedstrijd langer mogen duren,’zei Verschueren.

Uitslag:

  1. Sanne Cant
  2. Sophie De Boer
  3. Nikki Harris
  4. Jolien Verschueren
  5. Sanne Van Paassen
  6. Pavla  Havlikova
  7. Helen Wyman
  8. Loes Sels
  9. Laura Verdonschot
  10. Maud Kaptheijns

Volledige uitslag: https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl_NL&id=516383&part=3&disp=a