Het SCOTT-MTBCOACH MTB RACING TEAM start seizoen 2018 met drie nieuwe renners en vier renners van het huidige Granville Factory Team blijven aan boord.

Zoals eerder aangekondigd, start het Granville Factory Team het mountainbike seizoen 2018 met nieuwe naamsponsors als het SCOTT-MTBCOACH MTB RACING TEAM. De huidige renners van het Granville Factory team – Brent Demaerel, Lukas Malezsewski en de broers Nick en Niels Vanpol – maken opnieuw deel uit van het team. Alexander zegt het competitiegebeuren vaarwel. Brent en Lukas verdedigen de teamkleuren bij de junioren. De broers Vanpol  komen dan weer aan de start bij de U23.

Na een succesvol seizoen bij de amateurs (FUN klasse A) waagt Niels dit jaar terug zijn kansen bij de U23. Het team wordt in de nieuwelingen categorie versterkt met drie nieuwe renners: Warre Janssens (ATB Kempen) en Stijn Timmermans (ATB Kempen) maken de overstap van aspiranten naar de nieuwelingen. Jarne Vandersteen maakt als tweedejaars nieuweling de overstap vanuit Mountainbike Team8s.

Teammanager Pascal Loquet is tevreden met de nieuwe aanwinsten. “Het zijn stuk voor stuk renners met een groot potentieel én een duidelijke wil om dat stapsgewijs te ontplooien. Daarmee passen ze perfect bij ons team” aldus de manager die hierbij benadrukt dat de naam van het team dan wel is gewijzigd, maar niet de teamfilosofie. Het team blijft investeren in jonge renners om hen stapsgewijs te laten groeien zowel nationaal en internationaal. Daarbij wordt uitgegaan van een multidisciplinaire aanpak met als centrale as de teamcoach.

Ook teamcoach Maarten Gybels bruist zoals altijd van enthousiasme voor het nieuwe seizoen: “Ik kijk enorm uit naar het seizoen 2018. Vooral na dit geweldige sportieve teamjaar. We zijn reeds enkele weken achter de schermen het nieuwe seizoen aan het voorbereiden want volgend jaar gaan we zowel nationaal als internationaal aan de slag. Vooreerst willen we onze drie nieuwe renners vertrouwd maken met onze aanpak en willen we onze routiniers opnieuw wat beter maken. Ik ben enorm blij dat we nog altijd trouw blijven aan onze visie om jongeren te vormen en begeleiden met een multidisciplinaire coaching vanuit het team. Voor mij blijft het elk jaar opnieuw een uitdaging om op individueel niveau te coachen en tegelijk te zorgen dat het hele team groeit en presteert”.