SCOTT-MTBCOACH MTB Racing Team klaar voor het seizoen

SCOTT-MTBCOACH MTB Racing Team  klaar voor het seizoen

Het SCOTT-MTBCOACH MTB RACING TEAM is zaterdag voorgesteld op Velofollies (Kortrijk), de grootste fietsbeurs van de Benelux. Het team presenteerde er trots de renners, de teamstrategie en de nieuwe naamsponsors.

Het SCOTT-MTBCOACH MTB RACING TEAM ontstond begin 2018 toen het Granville Factory Team een nieuwe fietssponsor kreeg. Aansluitend besloot ook MTBCOACH Maarten Gybels zijn sponsoring te verstevigen.

Nieuwe naam, nieuw materiaal, maar verder blijft het team wel verder gaan op eerder ingeslagen wegen. “Jonge renners opleiden en coachen blijft centraal staan. Waarbij we nog steeds het resultaat op lange termijn belangrijker vinden dan het korte termijn succes” verduidelijkt teammanager Pascal Loquet die aan zijn 9de jaar teammanagement begint.

Renners

Drie nieuwelingen komen het team versterken: Stijn Timmermans en Warre Janssen zijn de eerstejaarsnieuwelingen, zij komen van ATB Kempen. Jarne Vandersteen rijdt dit jaar als tweedejaars nieuweling onder de SCOTT-MTBCOACH vlag en maakt de overstap van Mountainbike Team8s. Bij de junioren zullen Brent en Lukas Malezsewski aan de start verschijnen. Bij de beloften zien we onze vaste waarde Nick Vanpol en zijn broer Niels die vorig jaar nog Belgisch kampioen in de Fun A klasse was.

Sportieve doelen

“De nieuwelingen laten groeien in het atleet zijn, dat is ons eerste doel” verklaart teamcoach Maarten Gybels. “Het zijn stuk voor stuk renners met een groot potentieel én een duidelijke wil om dat stapsgewijs te ontplooien”. Ook voor onze nieuwbakken junioren is groeien en leren belangrijk in de eerste jaar in die categorie. Brent zagen we vorig seizoen heel wat progressie maken en we verwachten dat hij dit ook dit jaar zal tonen. Lukas had in 2017 een topjaar waarbij zowel de Flanders, de Wallonia en de Benelux cup won en provinciaal, Vlaams, Belgisch en Benelux kampioen werd. Dit jaar zal hij zijn eerste stappen in het internationaal mountainbike zetten als lid van de Belgische selectie die de UCI Junior Cups zullen rijden onder bondscoach Filip Meirhaeghe. Ook onze U23 renners Nick en Niels Vanpol rijden een internationaal programma.

Omkadering

Het teammanagement met Pascal Loquet, Maarten Gybels en Katrien Van Caenegem blijft bestaan. Patrick Suttels die de voorbije twee jaar de rol van assistent manager opnam, diende prioriteit te geven aan andere engagementen. Bij de support rekent het team terug op Jean-Marc De Coninck. Ook Rony Vanhove, komt na een paar jaar pauze terug de rangen versterken. Voor de fietsopmeting en de functionele testen doen we een beroep op de expertise van Maarten Vanduffel. Manager Pascal Loquet: “Ik ben trots op de inzet van alle medewerkers van onze staff, ouders en renners. Zonder hun inzet is het niet mogelijk om ons team zo goed te laten draaien”

Bron: PM

Foto: Scott-Mtbcoach MTB racing team