Scott-sram MTB racing team blikt terug op wereldbeker Albstadt

Scott-sram MTB racing team blikt terug op wereldbeker Albstadt

De wereldbeker in Albstadt leverde spannende MTB-races op en podiumplaatsen voor SCOTT-SRAM MTB Racing voor Kate Courtney (4e) en Nino Schurter (2e). Het team is klaar voor een geweldig seizoen. Hoewel de start van de wereldbeker in Duitsland de 20.000 toeschouwers miste die zich gewoonlijk rond het circuit verzamelen, leverde deze eerste MTB-race actie op zijn best op. Met de manier waarop Nino Schurter racete, zou hij deze eerste overwinning van het seizoen verdiend hebben. Met Victor Koretzky streed hij tegen iemand met een sterkere sprintfinish.

Kate Courtney

Stap voor stap komt Kate Courtney dichter bij waar ze wil zijn, duidelijk mikkend op de bovenste plek op het podium. Met een sterke race naar de vierde plaats eiste ze haar plek op in het veld van favorieten om naar uit te kijken in dit seizoen.

Andri Frischknecht liet ook zijn tanden zien en eindigde op een solide 24e plaats terwijl Lars Forster, helaas, een zeer slechte racedag had. Nu het volledige team weer in volle gang is voor het wereldbekerseizoen, waren het momentum en de algemene prestaties van het team een goed teken voor het komende seizoen!

Lars Forster

De mannenrace was net zo onvoorspelbaar als het weer, dat van sneeuwval op vrijdag voor de XCC veranderde in 25° zomerse omstandigheden op zondag voor de XCO. Met een volgepakt deelnemersveld stond iedereen een interessante namiddag te wachten met pure MTB-specialisten als Schurter, Flückiger, Avancini, tegenover opkomende Franse renners of succesvolle allrounders als Mathieu Van der Poel of Tom Pidcock.

Na de overwinning in de shorttrack op vrijdag en een solide solo voorsprong na 1,5 ronde in de XCO, leek het erop dat de Mathieu van der Poel de show zou stelen, maar net als het weer veranderde alles snel.
Het niveau van de races was enorm hoog. Met tientallen rijders die na halfweg nog seconden van de leiding verwijderd waren, scheurde het tweede deel van de race het veld wagenwijd open. Nadat van der Poel was teruggevallen na zijn inspanningen bij de start, kende Ondrej Cink een sterke fase. Tom Pidcock was degene met de meest indrukwekkende prestatie door meer dan 70 plaatsen op te schuiven naar de kopgroep. Wie ook aanviel uit de kopgroep, het was altijd Nino Schurter die mee ten aanval trok. Hetzelfde gebeurde toen Matthias Flückiger in de laatste ronde naar voren ging.

Schurter controleerde de race als geen ander. En toen hij in de laatste afdaling vol risico naar beneden ging, slaagde hij erin om een voorsprong van 3 seconden te nemen op zijn laatste volger, Victor Koretzky. De jonge Franse renner hield stand tegen Nino met een supersnelle finale om het gat te dichten en uiteindelijk Nino te verschalken op de finishlijn.
‘Wat kan ik zeggen! Ik voelde me sterk, geloofde in mijn kans om te winnen en ik gaf alles wat ik had. Ik ben trots op hoe ik vandaag geracet heb. Als dit niet genoeg is voor de eerste plaats, moet ik het accepteren en hard blijven pushen om te eindigen waar ik wil zijn – bovenaan het podium!, aldus de meervoudige wereldkampioen.

Bron: PM

Foto’s: Luc Wilms