Seizoen is goed op gang geschoten

Seizoen is goed op gang geschoten

Na de schermutselingen in de verschillende categorieën waar wij als verslaggevers zelf bij waren, in Berlicum het vorige weekend,zijn er in Europa dit weekend 8 categorie 1 en 2 UCI wedstrijden waar de Europese renners en rensters op jacht gaan naar punten.

UCI punten zijn belangrijk om bijvoorbeeld bij wereldbekerwedstrijden een goed plaatsje vooraan te hebben op de start grid. Zodoende moet je niet de eerste ronde al je ziel uit je lijf te hoeven rijden om vooraan te zitten in de wedstrijd.
Ook de toppers hebben de punten nodig. Na de start heb je niet zelden een singletrack of een klim waar je niet op1, 2, 3 naar voren kan schuiven. Dus hoe meer punten hoe beter je startpositie.

Sherwood Pines in Engeland en Gara d’apertura Monte Tamaro MTB in Zwitserland zijn twee wedstrijden waar de Nederlandse en Belgische renners en rensters hun punten gaan vergaren. Kevin van Hoovels , Ruben Scheire , Hans Becking , Githa Michiels en Jonas de Backer zijn enkele top 100 renners die hier de strijd aangaan met andere Europese toppers.
In Zwitserland gaat Michiel van der Heijden voor het eerst weer de competitie in voor zijn nieuwe team Scott-Odlo van Thomas Frischknecht. En zijn we erg benieuwd naar zijn resultaten in deze wedstrijd. Kan de beloftenwereldkampioen al potten breken?

Erg benieuwd zijn we naar de conditie van de heren en dames renners om te bepalen waar ze staan. En om te zien waar en hoe ze omgaan met de omstandigheden nu er tal van toppers aan het vertrek staan.
Zijn onze helden opgewassen tegen het buitenlandse geweld en hoe brengen ze het er van af. Als er druk gezet wordt in de wedstrijd? Volgend weekend begint er in Nederland een wedstrijdserie begint die ook klasse UCI 1 en 2 wedstrijden hebben op mooie parcoursen.

Tot zeker in Nieuwkuijk. Meer info op paasbike.teambrabant2000.nl/nl/homepage/
Offroadbiking.eu zal er met alle verslaggevers en fotografen en camera’s aanwezig zijn.

Jan van Dijk