Sensatie bij seizoensopener in Sakarya

Sensatie bij seizoensopener in Sakarya

De 2023 UCI Mountain Bike Eliminator World Cup vond zijn weg naar de prachtige stad Sakarya, Turkije, voor de eerste ronde van het seizoen. De locatie was opgezet op een prachtige plaats met uitdagend terrein, waar de vaardigheden en het uithoudingsvermogen van ’s werelds beste Eliminator rijders werden getest. Wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier won bij de mannen, Marion Fromberger bij de vrouwen.

Gaia Tormena toonde een uitzonderlijke snelheid en vaardigheid in de vrouwenrace en reed de snelste tijd van alle deelnemers.

De vrouwenfinale begon met een felle strijd om de toppositie, waarbij de rensters vanaf het begin om hun positie streden. De Italiaanse Gaia Tormena zette een sterke prestatie neer met een zinderende start, maar werd op de voet gevolgd door de Duitse Marion Fromberger, die wereldkampioene Tormena inhaalde op de eerste helling. Tormena probeerde vervolgens Fromberger in te halen, maar Tormena ging uit de koers en Fromberger soleerde naar de overwinning. Fromberger verzekerde zich van haar eerste leiderstrui van het seizoen, met Annemoon van Dienst die Didi de Vries afhield voor de tweede plaats. Wereldkampioene Gaia Tormena moest genoegen nemen met de vierde plaats. Iryna Popova uit Oekraïne maakte de top vijf compleet.


Perrin-Ganier’s eerste UCI World Cup overwinning in de regenboogtrui

De kwalificatietijdritten werden fel bevochten, met renners die streden voor een plaats in de finale. Onder hen was de renner die de snelste tijd klokte, de Fransman Thibaut Kahlhoven. Hij zette een spectaculaire prestatie neer en toonde zijn ongelooflijke vaardigheid en snelheid, net als vorig jaar in Aalen. Maar ondanks zijn inspanningen kon Kahlhoven zich niet plaatsen voor de kwartfinales.

Toen de halve finales van start gingen, gonsde het publiek van opwinding om de Turkse atleten te zien strijden om de toppositie. Ondanks hun dappere inspanningen stonden de Turkse atleten voor zware uitdagingen en kwamen ze in de halve finales niet aan de top.

In de mannenfinale gingen de renners in een razend tempo van start, waarbij de Franse renner Titouan Perrin-Ganier al vroeg de leiding nam en een nieuwe overwinning in Sakarya in het vooruitzicht stelde. De wereldkampioen kwam als winnaar over de finish voor zijn ploegmaat Simon Gegenheimer en betekende de eerste Wereldbeker overwinning voor Perrin-Ganier in de regenboogtrui. De Franse renner Quentin Schrotzenberger leverde een solide prestatie en eindigde als derde, terwijl zijn landgenoot Eddy Steiblé verrassend als vierde eindigde. De Estse renner Kirill Tarassov sloot het podium af op de vijfde plaats.

Reacties na de wedstrijd :

Ik ben dolblij dat ik de eerste ronde van de UCI Mountain Bike Eliminator World Cup heb gewonnen. Het parcours was uitdagend, maar ik had vertrouwen in mijn capaciteiten en kon mijn sterke punten uitspelen. Het is een geweldig gevoel om de eerste leider van de serie te zijn, en ik kijk uit naar de volgende ronde met nog meer vastberadenheid om mijn positie te verdedigen,’zei Marion Fromberger.

“De eerste UCI World Cup winnen in de regenboogtrui is een droom die uitkomt voor mij. Het parcours was uitdagend en vergde het uiterste van me, maar ik kon met vertrouwen en vastberadenheid rijden om de overwinning mee naar huis te nemen. Deze overwinning is niet alleen van mij, maar ook van mijn nieuwe ploeg en iedereen die me onderweg heeft gesteund. Ik ben blij dat ik hen trots heb gemaakt en ik kan niet wachten om te zien wat de rest van het seizoen brengt,” aldus Titouan Perrin-Ganier

Met het momentum van Sakarya zullen de atleten de korte onderbreking gebruiken om hun strategieën te verfijnen, hun grenzen te verleggen in de training en zich voor te bereiden op de uitdagingen die hen in Leuven te wachten staan. De volgende ronde belooft een spannende showcase van vaardigheid, vastberadenheid en felle concurrentie te worden, terwijl de renners proberen de iconische World Cup leiderstrui in handen te krijgen.

Resultaten mannen – UCI Mountain Bike Eliminator World Cup Sakarya

  1. Titouan Perrin-Ganier (FRA)
  2. Simon Gegenheimer (GER)
  3. Quentin Schrotzenberger (FRA)
  4. Eddy Steible (FRA)
  5. Kirill Tarassov (EST)

Resultaten vrouwen – UCI Mountain Bike Eliminator World Cup Sakarya

  1. Marion Fromberger (GER)
  2. Annemoon van Dienst (NED)
  3. Didi de Vries (NED)
  4. Gaia Tormena (ITA)
  5. Iryna Popova (UKR)

Bron en foto’s: City Mountainbike