Sherwood Pines door de ogen van 2 bikers

Sherwood Pines door de ogen van 2 bikers

Hans Becking van het Betch.nl-Superior mtb team had in Sherwood Pines in Engeland
eigenlijk wel een goede dag. Hij kwam de winter goed door. Vorig weekend reed hij nog twee wegwedstrijden en was hij er helemaal klaar voor.
Hans was gelukkig met de snelheid en kracht die hij ten toon kon spreiden. Een mindere banden keuze noopte hem om de eerste drie plaatsen te laten gaan op het door de omstandigheden zeer zware parcours.
De mindere banden keuze gaf hem simpelweg niet genoeg grip om kracht om te zetten in meer snelheid en grip. Toch was hij tevreden over zijn uitslag en kijkt uit naar Paasmaandag om in Nieuwkuijk opnieuw de strijd met de andere bikers aan te binden. Er zit genoeg in het vaatje om voor de podiumplaatsen mee te strijden.

Wiebe Scholten die zijn eerste UCI wedstrijd reed, vertelde Offroadbiking dat een simpele ronde door het slechte weer een loodzware ronde was geworden. Belangrijk werd het nodige geluk en stuurmanskunst.
Wiebe, die in het oranje shirt reed voor het talententeam, had een mindere start, waardoor hij steeds achteraan in een groepje bengelde zo rond de 16 plek.
Naarmate de wedstrijd vorderde, vielen wat bikers weg en kon hij wat opschuiven in de kopgroep met het begin 16 renners.
Een mooie tiende plaats is uiteindelijk zijn deel bij de elite en een derde plaats bij de U23 en een tevreden Wiebe verliet Sherwood Pines en ging met zeer goede moed richting Nieuwkuijk op tweede Paasdag.
Nieuwkuijk zal ook een zware ronde worden waar de tegenstand zeker zo sterk zal zijn.

Jan van Dijk