Simon Gegenheimer wint laatste manche wereldbeker Eliminator in Hafjell

Simon Gegenheimer wint laatste manche wereldbeker Eliminator in Hafjell

ava

De Duitser Simon Gegenheimer heeft de laatste manche van de Eliminator in het Noorse Hafjell gewonnen. Hij klopte de Zweed Matthias Wegelin en de Argentijn Soto Catriel.  Onze landgenoot Fabrice Mels werd zesde. De Duitser Daniel Federspiel werd eindwinnaar van de wereldbeker.

Daniel Federspiel won de kwartfinale en nam Patrick Luthi mee naar de halve finale. De andere halve finalisten waren Matthias Wegelin en Simon Stiebjahn. Ook Mels en Catrielmochten samen met Simon Gegenheimer en Kenta Gallagher naar de halve finale.

In die halve finale was Fabrice Mels het snelst weg. Hij leek naar de zege te rijden, maar Wengelin en Catriel kwamen terug en passeerden hem. Wengelin en Catriel gingen uiteindelijk naar de finale.

In de andere halve finale plaatsten de Duitsers Gegenheimer en Federspiel zich voor definale.

Gallagher, Stiebjahn, Mels en Luthi streden voor hun plaatsen in de kleine finale.  Mels leek het te gaan halen, maar Gallagher was sterker zodat Mels zesde werd.

De finale kondigde zich alvast spannend aan.  Federspiel kwam er echter niet aan te pas. Maar een vierde plaats was voor de Duitse vice-wereldkampioen genoeg om de eindzege in de wereldbeker te pakken. De strijd ging dus tussen de andere drie finalisten.Gegenheimer reed naar zijn eerste wereldbekerzege voor Wegelin en Soto Catriel.

In een reactie had Daniel Federspiel het over zijn beste seizoen ooit. ‘Ik werd Oostenrijks kampioen, Europees kampioen, vice-wereldkampioen en eindwinnaar van de wereldbeker.’

Uitslag:

1. Simon Gegenheimer(Dui)

2. Matthias Wengelin (Zwe)

3. Soto Catriel (Arg)

4. Daniel Federspiel (Oos)

5. Kenta Gallagher (GB)

6. Fabrice Mels (Bel)

7. Simon Stiebjahn (Dui)

8. Patrick Luthi (Zwi)