Sluitingsprijs Nieuwsblad Moedige Veldrijder Meer

Sluitingsprijs Nieuwsblad Moedige Veldrijder Meer

In Hoogstraten-Meer werd de sluitingsprijs van het Nieuwsblad Moedige Veldrijder gereden.

Eindwinnaar werd Brent Blommen bij de tweedejaars Nieuwelingen – Mirthe Van den Brande bij de dames Jeugd en een tweede plaats voor Björn Houben in de masters/amateurs klasse.

Sluitingswedstrijd Moedige Veldrijder : Milwaukee Alphamotorhomes pakt wel wat prijzen mee naar huis in Meer : winst voor Jente Michels bij de tweedejaars – tweede plaats voor Thorben Allaer – Joachim Van Looveren – Kay De Bruyckere – Mirthe Van den Brande

De laatste wedstrijd van De Nieuwblad Moedige Veldrijder werd ingericht op het Domein De Mosten in Meer. Tijdens de nacht was het vriestemperatuur maar overdag mochten de renners en rensters genieten van een straaltje zonneschijn. En dat deed deugd. Op zaterdag mochten de jongeren van start gaan met hun wedstrijd.

We keken onder meer uit naar de prestaties van Thorben Allaer, Jana Van Der Veken. En zij wisten ons te laten genieten van mooie wedstrijden. Bij de jongens en meisjes van 13 jaar stonden ze met 22 rijders/rijdsters aan de start. Helaas voor twee van hen was het al vroegtijdig gedaan. Zij kregen af te rekenen met mechanische pech en moesten de wedstrijd hierdoor staken. Voor Thorben verliep het vlekkeloos. Van in het begin van de wedstrijd kon hij mee het tempo bepalen en met z’n drietjes waren ze al van bij het begin van de wedstrijd weg. Het was een over en weer gereden naar de kop van de wedstrijd tot halfweg de wedstrijd. Toen Tjalle Dries de wedstrijd probeerde naar zijn hand te zetten. Doch Thorben liet niet begaan en reed knap mee. In de laatste ronde maakte hij nog een klein foutje waardoor hij de overwinning aan Tjalle Dries moest laten. Zeker tevreden na het behalen van zijn tweede plaats. Het podium werd vervolledigd met Milan De Winter.

Bij de meisjes stonden er maar drie aan het vertrek. Het was dus uitkijken wat onze dame Jana Vanderveken kon uit haar benen schudden. Ze moest vanuit de voorlaatste startrij aan haar wedstrijd beginnen. Maar dat was voor haar geen hekelpunt. Van bij het begin van de wedstrijd dook zij goed mee het zand in. Ze kon haar voorsprong op haar naaste concurrente Lore Sas mooi ronde na ronde uitbouwen en Merel Raats kon niet anders dan achtervolgen. De dames kwamen niet echt in elkaars gezelschap te zitten waardoor de plaatsen al vrij snel vastlagen. De winst ging naar onze dame Jana Van der Veken. Voor Lore Sas en Merel Raats. Algemeen kwam zij als tiende over de streep. Zeker een goede prestatie neergezet in Meer.

Voor haar broer Milan Van der Veken was het geen wedstrijd. Hij sukkelde met zijn lies en moest even wat rust inbouwen om dit te laten herstellen. We wensen hem dan ook een spoedig herstel toe.

Op de tweede dag in de Mosten mochten de ouderen hun beste beentje voorzetten. Het was voor hen een zeer snelle en technische cross. Vol bewondering keken we uit naar de wedstrijd van de beloften waar er heel wat van onze rijders de start namen. Maar helaas ze kwamen niet voorin voor. De strijd ging naar Ingmar Uyterwillgen die het aan de stok had met twee teamgenoten van Pauwels Sauzen Vastgoedservice namelijk Jarno Bellens en Jelle Camps. De mannen maakten het Ingmar niet gemakkelijk. Jelle Camps en Jarno Bellens sprongen beiden over de balken en dat gaf hen telkens opnieuw wat voorsprong. In de vierde ronde kwam Ingmar Uytterwilgen naar de kop van de wedstrijd en zette druk op de twee mannen van Pauwels Vastgoedservice. Jarno Bellens maakte een foutje en moest de rol voorin lossen. Maar hij probeerde er alles aan te doen om terug tot bij de koploper te gaan. In de laatste ronde kwam hij op vijf seconden en die achterstand kon hij niet meer goedmaken. Ignmar Uytterwillgen pakte zo zijn 13e zege van het seizoen. Voor onze jongens was het de beste plaats voor Wannes Vanden Bussche. Wannes nam een goede start en kon onmiddellijk het juiste ritme vinden op deze snelle omloop. Hij bleef goed meedraaien maar in de laatste ronde liep het mis. Hij kwam ten val en moest even bekomen. Hij eindigde als 22e op 4.07 van de winnaar Ignmar Uytterwillgen.

Ook Dolf Pemen stond in zijn thuiscross aan de start. Hij had er zijn zinnen op gezet om hier een mooie prestatie neer te zetten. Maar helaas voor hem ging het niet zoals hij het wilde. Hij had een totale Offday en moest van ver achtervolgen. Doch moet hij zich optrekken aan het gevoel dat hij had op zijn fiets ook al was het resultaat voor hem matig te noemen. Hij eindigde als 30e op 5.03 van de overwinnaar.

Ook Brent Braes en Ward Deschepper hadden de verplaatsing gemaakt naar het domein De Mosten in Meer. Voor Brent Braes en Ward Deschepper was het van in het begin van de wedstrijd tempo maken en zo proberen om plaatsen goed te maken. Zij hadden een mindere start en moesten van bij het begin van de wedstrijd alle registers opentrekken om plaatsen goed te maken. Ze kwamen bijna in elkaars gezelschap over de finish. Brent Braes werd 33 en Ward Deschepper werd 34e op 6.20.

Bij de junioren kregen we 46 deelnemers aan de start. Helaas voor eentje was het parcours te zwaar. Hij zocht vroegtijdig de camper op. Voor onze jongens ging het vrij goed. Het was uitkijken naar de tweestrijd tussen Jetze Van Campenhout en Joachim Van Looveren. Maar wie met betere benen aan de start stond was Jasper Dejaegher. Hij was goed gestart en ging mee de wedstrijd bepalen. Joachim Van Looveren ging er vrij vroeg alleen van door en Jetze Van Campenhout zag het al gebeuren. Hij moest alles uit de kast halen om terug naar Joachim Van Looveren te gaan. Als twee honden vechten voor een been dan gaat een derde er mee heen. Dat gebeurde ook in deze wedstrijd. Jasper Dejaegher liet de twee kemphanen maar begaan en in de laatste ronde zette hij het op een loopje. Joachim Van Looveren liet niet begaan en met z’n tweetjes moesten zij spurten voor de winst. Helaas voor Joachim moest hij de duimen leggen voor Jasper Dejaegher. Joachim Van Looveren pakte een mooie tweede plaats en Jetze Van Campenhout werd derde.

Wie ook een sterke wedstrijd reed in het domein De Mosten was Robbe Willems. Hij kon mee de wedstrijd voorin bepalen. Hij maakte een goede start en ging vlot mee het veld in. Maar het tempo voorin was schroeiend snel en Robbe moest de vier leiders laten gaan. Hij zocht zijn eigen tempo en kon zijn vijfde plaats veilig stellen.

Voor Mats Omloop was het aanklampen van het begin van de wedstrijd. Hij kon in het midden van het pak het veld indraaien. Hij zocht zijn eigen tempo en kon opschuiven naar een 16e plaats.

Mathis De Roeck pakte geen al te beste start en in de zandbak kwam hij tot stiltand door een valpartij van renners voor hem. Meteen moest hij in de achtervolging gaan. De gedrevenheid was van het gezicht af te lezen. Maar het nootlot sloeg weer toe. Mathis maakte een schuiver waardoor hij opnieuw achteruit werd geslagen. Hij herstelde zich snel maar de achterstand was te groot om nog heel wat plaatsen goed te kunnen maken. Hij eindigde op een 30e plaats. Elke fout op deze snelle wedstrijd werd meteen afgestraft.

Voor Senne D’Hollander was deze wedstrijd ook te snel. Senne moest vanaf startrij vijf aan zijn wedstrijd beginnen. Dan weet je al van bij het begin dat de jongen alles uit de kast moest halen om er voorin bij te geraken. Hij deed zijn best om zo snel mogelijk op te schuiven. Hij had niet de nodige power in zijn benen om de kloof naar voor te dichten. Als klap op de vuurpijl kwam hij nog eens ten val in de zandbak waardoor de veer helemaal brak. Het hoogst haalbare voor hem was een 33e plaats.

Bij de eerstejaars nieuwelingen hadden we onze ogen gericht op de nieuwkomer in de ploeg. Namelijk Kay De Bruyckere en Seppe Laenen.  Kay De Bruyckere nam een zeer goede start en kon samen met Seppe Laenen voorin postvatten. Aaron Dockx had een mindere start en zat in het midden van het pak. Maar bij aanvang van de tweede ronde zette hij de puntjes op de I en nam hij resoluut de wedstrijd in handen. Kay deed er alles aan om zo dicht op zijn wiel te zitten maar moest toegeven dat het tempo voor hem nog iets te hoog lag. Hij deelde zijn wedstrijd goed in en schoof door naar de tweede plaats achter Aaron Dockx. De derde plaats was voor Kenny De Moyer. Seppe Laenen die in het begin op een vierde plaats reed moest wat gas terugnemen en kwam uiteindelijk op een 7e plaats binnen.

Bij de tweedejaars nieuwelingen was het uitkijken naar de prestaties van de nieuwe Belgische Kampioen Jente Michels. Hij maakte een mindere start maar schoof vrij snel op in de wedstrijd. In ronde drie was het al geklonken. Hij reed met overmacht weg van zijn concurrenten en pakte hiermee zijn overwinning. De eindoverwinning van het klassement ging naar Brent Blommen. Hij reed een sterke wedstrijd maar zakte naar het einde toe wat weg. Hij kon een vijfde plaats verzilveren en zo de winst in het klassement naar zich toe halen. De overwinning van de wedstrijd ging naar Jente Michels voor Mathis Avondts en Lucas Janssen.

Wie ook een sterke wedstrijd reed in Meer was Senne Willems. Ondanks zijn slechte lottrekking kon hij meteen doorschuiven naar een vierde plaats in het peloton. Maar bij het ingaan van de laatste ronde kreeg hij een terugval en moest hij een paar rijders voor laten gaan en kwam hij als 6e binnen.

Voor Milan Kuypers was de 8e plaats het hoogst haalbare op deze vlotte omloop. Hier en daar een misstap en je wordt op je plaats gezet. Een klein foutje is vlug gemaakt op deze snelle omloop en dat moest Milan aan de lijve ondervinden.

Voor Noa Diels was Meer de tweede wedstrijd van het weekeinde. Hij wilde zichzelf in de kijker rijden maar het startsysteem is hem niet gunstig gezind. Maar nu in Meer had hij het wel eens bij het goede einde. Hij mocht in het midden van het pak plaats nemen en zo kon hij zijn wedstrijd beter indelen. Hij kwam als 15e het veld ingedraaid en dat deed ons al mee dromen naar een mooie plaats. Hij fietste een zeer sterke wedstijd maar een aanraking met een paaltje sloeg hem weer terug. Hij kwam als 9e over de finish.

Ook de nieuwkomer Thibau D’hooge fietste een sterke wedstrijd. Hij kwam als 15e over de streep van de 42 deelnemers die er aan de start stonden.

Bij de masters en amateurs kregen we maar 27 deelnemers aan de start. Voor aanvang ging er heel wat aandacht aan de Belgische Kampioenen Glenn Van Ginneken en Mathias Van de Velde. Maar ook Björn Houben kreeg de nodige aandacht als nieuwe Limburgse Kampioen. Daarna werd de focus gelegd op hun wedstrijd. Björn Houben maakte een snelle start maar werd in de bocht richting de balken een beetje naar de campers gedrukt. Hij remde en ging vol in de achtervolging. Hij wou het tempo van de koplopers Mathias Van de Velde – Laudelino Lammens en Glenn Van Ginneken proberen te volgen maar in ronde twee moest hij al wat gas terugnemen. Hij maakte foutjes waardoor de achtervolgers naderde tot op zijn wiel. Met zeven man waaronder Lawrence Tibackx, Steven Engelen, Tom Timmermans, …. Waren in strijd voor de vierde plaats. Het was dus even op adem komen en dan alles op de laatste ronde zetten. Maar de beste pijlen waren voor Björn al verspeeld. Hij kon alleen nog aanklampen en een 11e plaats was het hoogst haalbare voor hem. De teleurstelling was zo groot want in de wedstrijd kreeg hij ook nog af te rekenen met krampen. Dan weet je dat je wedstrijd helemaal gereden is. Ook Lawrence Tibackx moest het afweten in deze snelle cross. Hij had ook een paar keer geprobeerd om het gaatje naar de kopmannen te dichten maar ook hij kreeg een terugslag. Hij moest tevreden zijn met een 7e plaats. Björn Houben pakt de tweede plaats in het Algemeen klassement De Nieuwsblad Moedige Veldrijder. De winst in het klassement gaat naar Mathias Van de Velde.

De overwinning in de wedstrijd ging naar Mathias Van de Velde die in de spurt Glenn Van Ginneken klopte. Laudelino Lammens moest tevreden zijn met een derde plaats.

Bij onze dames kregen we een overwinning bij de jeugd voor Julie Roelandts die Mirthe Van de Brande naar een tweede plaats verdreef. Sterre Vervloet werd derde. In de laatste wedstrijd van het regelmatigheidscriterium van de Nieuwsblad Moedige Veldrijder had Mirthe de eindwinst van dit criterium op haar naam schrijven. Mirthe vertrok goed en draaide als eerste jeugd dame de weg op. Het zag er goed uit voor haar tot het ogenblik dat zij kreeg af te rekenen met kettingproblemen. Ze stond even stil en moest alles uit haar handen halen om de ketting er weer terug op te leggen. Helaas voor haar was daardoor de overwinning weg.

Kiona D’hont en Chloe Greenwood stonden ook aan de start in deze reeks. Kiona maakte kleine foutjes waardoor zij voorin de aansluiting moest lossen. Een vierde plaats was voor haar het hoogst haalbare. Chloe Greenwood is aan een goede opmars bezig. In Meer pakte zij de 9e plaats.

Laure Michels stond aan de start bij de elites Dames. met 18 mochten zij hun wedstrijd betwisten. Laure maakte een goede beurt en reed naar een 9e plaats toe.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap – Nancy Aerts