Sören Nissen en Githa Michiels zegevieren opnieuw in BeMC

Sören Nissen en Githa Michiels zegevieren opnieuw in BeMC

Sören Nissen heeft nu ook de tweede rit in de BeMC gewonnen. Sebastien Carabin was net als gisteren tweede. Alexy Medvedev werd derde. Frans Claes eindigde vierde voor de eerstejaarsbelofte Wout Alleman. Thijs van Amerongen en Tom Meeusen werden respectievelijk zesde en zevende. Joris Massaer achtste voor Florian Trigo. Nick De Vries vervolledigde de top tien.

In het klassement blijft Nissen uiteraard leider voor Carabin en Claes.

Ook Githa Michiels pakte opnieuw de zege bij de vrouwen. Ze reed van start tot finish aan de leiding. Milena Landtwing kwam als tweede over de streep voor Laura Turpijn. Inne Gantois werd vierde voor Inne Bertels. De Française Pauline Ferrand-Prevot kwam niet meer aan de start. Milena Landtwing gaf nog een reactie na de finish.’Het was een zware dag, bergop, bergaf, Belgische stijl. Ik hou ervan om hier te rijden. Githa is op het moment te sterk en tot de derde plaats is er grote kloof. Zo heb ik geen stress. Hard rijden en alles is veilig, ik kijk uit naar morgen,’aldus Landtwing.

Kris Henderieckx was de beste bij de masters 1. Hij was outstanding en haalde het voor Jimmy Tielens, die zijn leiderstrui verloor aan Henderieckx. Jurgen Van den Bon werd derde.