Soudal GP Neerpelt geeft startschot Soudal Classics

Soudal GP Neerpelt geeft startschot Soudal Classics

Komende zaterdag 27 oktober gaat met de Soudal  GP Neerpelt de Soudal  Classics 2018-2019 van start. Laurens Sweeck, winnaar van de voorbije 2 edities wil graag voor een 3de keer op rij winnen. Al zal Sweeck dan moeten afrekenen met een extra gemotiveerde Quinten Hermans.

Omwille van internationale verschuivingen in de crosskalender is de Soudal GP Neerpelt niet langer de opener van het Belgische crossseizoen, maar dat moet volgens organisator Erwin Vervecken van Golazo Sports geen nadeel betekenen. “De renners hebben al een maand cross in de benen en zijn nu helemaal op toerental. De grote 3 zijn niet aanwezig, maar toch verwacht ik een uiterst spannende wedstrijd in het Dommelhof. Het deelnemersveld is aan elkaar gewaagd en dankzij het technische parcours zal er niet iemand zomaar wegrijden van de rest.”

Laurens Sweeck krijgt in de Limburgse bossen het gezelschap van onder meer ploegmaat Daan Soete, Corné van Kessel, Quinten Hermans, David van der Poel, Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels en Tom Meeusen.

PLOEGENSPEL KAN EEN ROL SPELEN

Limburger Quinten Hermans, vorig jaar tweede, wil graag schitteren in eigen gouw en denkt dat het ploegenspel wel eens het verschil kan maken. “Als er één cross is waar het ploegenspel kan beslissen over winst of verlies dan is het wel in Neerpelt. De renners blijven meestal lang samen en dan kan een ploegmaat aan je zijde echt wel helpen. Even in de remmen gaan op een belangrijk moment kan dan voldoende zijn. Corné kan bovendien in Neerpelt ook goed uit de voeten. Dus we komen met ambitie aan de start.”

Hermans heeft de goede vorm al te pakken en wil die vorm graag verzilveren. “Er zijn weinig kansen om in eigen provincie te crossen en bovendien ligt het technische parcours in Neerpelt mij wel. De conditie is er, daar bestaat na mijn 4de plaats in Boom en 5de stek in Bern geen twijfel meer over. Ik wil in Neerpelt die lijn doortrekken”, aldus Hermans.

OPEN WEDSTRIJD

Ook bij de vrouwen belooft de Soudal GP Neerpelt een open en spannende wedstrijd te worden. Lokale favoriete laura Verdonschot krijgt concurrentie van onder meer vrouw in vorm Loes Sels, Alvarado Ceylin Del Carmen, Alice Arzuffi, Denise Betsema en Maud Kaptheijns. Al is de Amerikaanse Katie Compton misschien wel de grootste favoriete op de zege.

EERSTE VAN ZES MANCHES

De Soudal GP Neerpelt is de eerste van 6 manches in de Soudal Classics 2018-2019, ondertussen al 8 jaargangen oud. Later op het seizoen volgt er nog de GP Hasselt, de Waaslandcross in Sint-Niklaas, de Telenet UCI CC World Cup in Namen, de Soudal CC Masters in Waregem en als afsluiter de GP Leuven op 23 februari.

PROGRAMMA SOUDAL GP NEERPELT

9u00: Jeugdinitiatie
10u00: Nieuwelingen

11u00: Juniors

12u00: G-sport

13u45: Dames elite

15u00: Heren elite

BEREIKBAARHEID

Provinciaal Domein Dommelhof

Toekomstlaan 5

3910 Neerpelt

Voor meer info en deelnemers:  http://www.sport.be/cyclocrossclassics/neerpelt/nl/