Speedco Factory Team Belgium boven de doopvont

Speedco Factory Team Belgium boven de doopvont

Aan de vooravond van het nieuwe BMX Seizoen werd het nieuwe BMX team aan het grote publiek voorgesteld.

Op zondag, 10 maart 2019 werd het nieuwe team Speedco Factory Team Belgium boven de doopvont gehouden in het Cycling Centeru van het BMX Circuit te Zolder.

Deze plaats werd gekozen omdat negen van de tien rijders in dit team aangesloten zijn bij BMX Circuit Zolder. BMX Circuit Zolder zal tevens de derde en de vierde april 2019 de 3 en de 4e ronde voor het Europese Kampioenschap organiseren. Ook zullen zij als gastheer het Wereldkampioenschap BMX 2019 voor hun rekening nemen in de maand juli. Iets waar de jongens en meisjes van dit team met grote verwachting naar uitkijken.

De piloten die in dit team zitten behoren allemaal tot de top van het Belgische BMX wereldtje. Ze hebben de ambitie om het ook te maken in de internationale wedstrijden. Ze willen in de eerste plaats heel wat ervaring opdoen in het internationale circuit maar verder willen ze natuurlijk hoge ogen gooien binnen hun team.

Het is momenteel het enige team in de Benelux die carbon fietsen met hoge kwaliteit onder hun lichaam krijgen. Voor de trainingen kunnen zij altijd terecht op de omloop van BMX Circuit Zolder en sommige rijders hebben het genoegen om deel uit te maken van het nationale team onder leiding van Chris Jacobs die bijgestaan wordt door Olympische finaliste Elke Vanhoof. De andere rijders verkiezen om getraind te worden door Wilco Groenendaal of Martin Vandevelde. Het team staat zoals je kan merken onder professionele begeleiding en dat komt de rijders alleen maar ten goede. Ook technisch en materieel worden zij bijgestaan. Ze komen niks te kort.

Het team wordt geleid door teammager Gunther Schaerlaken, Gert Wijckmans en Vanessa Vangrasdorf.

Volgende piloten maken deel uit van dit nieuwe team :

-Kyan Swerts  Heusden Zolder

-Maxim Paulus Heusden Zolder

-Robbin Leenders Lanaken

-Valerie Vossen Riemst

-Jorrit Rutten Riemst

Robbe Wijckmans Oostham

Kayan Schaerlaken aarselaar

Julie Nicolaes  Maasmechelen

Zoé Schaerlaken Aartselaar

Marnicq Janssens Tremelo

We wensen dit team dan ook het beste voor en dat ze een ongelukvrij seizoen mogen afwerken met goede resultaten.

Bron : Speedco Factory Team Belgium PB

Foto’s : Speedco Factory Team Belgium