Sterfgeval tijdens Schleck Grandfondo in Luxemburg

Sterfgeval tijdens Schleck Grandfondo in Luxemburg

Het zal je maar overkomen…. Je wenst het niemand toe maar toch moet er rekening mee gehouden worden. Tijdens de Schleck Grandfondo in Luxemburg is een man van 73 jaar om het leven gekomen.

Hij kwam ten val in een afdaling en botste tegen een huis. De hulpdiensten werden onmiddellijk opgeroepen en zij waren snel ter plaatse. Ze hebben er alles aan gedaan om de man ter plaatse te reanimeren maar alle hulp kwam te laat.

De wedstrijd werd onmiddellijk stil gelegd en toen bleek dat het ernstig was werd deze wedstrijd ook volledig afgelast. Voor de zesde editie van de Schleck Grandfondo is dit niet zo’n leuke ervaring maar dit had niemand kunnen voorzien.

Wat is een Granfondo?

  • Een lange fietstocht voor wielertoeristen/cyclosportieven met tijdsregistratie
  • Er wordt een klassement opgemaakt
  • Er is een prijsuitreiking
  • Iedereen kan deelnemen met zijn eigen doelstelling: een goede uitslag behalen, een goede tijd neerzetten of gewoon al de wedstrijd uitrijden
  • Vaak is het parcours bezaaid met bekende beklimmingen: in de Marmotte bijvoorbeeld krijgen de deelnemers de Col du Glandon, de Télégraphe, de Galibier en Alpe d’Huez voorgeschoteld.
  • Andere voorbeelden van Granfondo’s zijn de Tour Transalp, Mallorca 312, Granfondo Strade Bianche en Granfondo Mont Ventoux

We willen via deze weg de vrienden en de familie een hart onder de riem steken. We leven enorm met hen mee.

Bron: Schleck Grandfondo

Foto : Nancy Aerts