Steylaerts-betFIRST vol vertrouwen naar nieuw seizoen

Steylaerts-betFIRST vol vertrouwen naar nieuw seizoen

 In de gebouwen van hoofdsponsor Steylaerts Badkamerrenovatie in Temse werd woensdag veldritteam Steylaerts-betFIRST voorgesteld. Met betFIRST als nieuwe co-sponsor en Daan Hoeyberghs en Alice Maria Arzuffi als nieuwe aanwinsten wil het team een positief vervolg breien aan een geslaagd eerste seizoen.

De ploeg van sportief manager Bart Wellens maakte vorig jaar haar debuut en reed zich meer dan eens in de kijker, met de Belgische WK-selectie van Gianni Vermeersch als hoogtepunt. “Van Gianni verwacht ik dat hij weer een stap vooruit zet. Vorig seizoen kende hij een mindere start, maar kwam hij in de slotmaanden helemaal boven water. Het is de bedoeling dat Gianni constant kan meestrijden voor de dichte ereplaatsen”, aldus Bart.

Wellens verwacht ook veel van de nieuwe Italiaanse aanwinst Arzuffi. “Alice is een talent met heel wat groeimarge, vooral op het vlak van techniek en explosiviteit. Ze is heel sterk en kan hard met de fiets rijden. Dat bewees ze vorig jaar met onder andere een derde plaats in de Wereldbeker in Zeven. Ik ben er zeker van dat zij meer van die resultaten moet kunnen neerzetten”, vertelt Bart, die hoopt dat ook Marcel Meisen, Daan Hoeyberghs en Braam Merlier zich tonen. “Marcel liet vorig seizoen mooie dingen zien, maar ik ben er zeker van dat hij nog beter kan. Daan moet op zijn beurt proberen de kloof met de subtop te dichten en Braam zal zichzelf in meer A-crossen testen.”

VERMEERSCH: “LIJN DOORTREKKEN”

Speerpunt bij de mannen is Gianni Vermeersch. De nog altijd maar 24-jarige West-Vlaming  hoopt de positieve lijn van eind vorig seizoen door te trekken. “En ook de lijn van de zomer. Mijn wegseizoen was goed en blessurevrij. Ik hoop zondag in Eeklo meteen op dit elan verder te gaan”, vertelt Vermeersch. “In tegenstelling tot vorig seizoen wil ik er dit seizoen meteen staan bij de start. Uiteraard wil ik top zijn in de drukke en meest cruciale periodes, maar het is de bedoeling om een heel seizoen op niveau te rijden. Ik wil geen enkele mogelijkheid op een goed resultaat laten liggen.”

ARZUFFI: “MIKKEN OP PODIUM”

Bij de vrouwen verdedigt Alice Maria Arzuffi dit seizoen de kleuren van Steylaerts-betFIRST. De 22-jarige talentvolle Italiaanse was vorig seizoen een vaste waarde in de top tien van zowat iedere elitecross waar ze aan de start stond. In zeventien wedstrijden eindigde de sympathieke Italiaanse vijftien keer bij de eerste tien. “Het is de bedoeling om die resultaten te evenaren en zelfs te verbeteren. Vooral in de Superprestige-manches hoop ik enkele podiumplaatsen te behalen. En uiteraard wil ik ook in de periode van de kampioenschappen top zijn.”

De eerste ontmoeting met de nieuwe ploeg was erg hartelijk. “Het doet deugd om hier in België te zijn voor de ploegvoorstelling en om al enkele crossgerichte trainingen met Bart af te werken. Ik ben er zeker van dat ik daar veel van zal opsteken”, vertelt Arzuffi, die gedurende het veldritseizoen in België zal blijven. “Ik ben bijna klaar voor het nieuwe seizoen. Ik zeg misschien omdat ik nog in volle voorbereiding zit op mijn eerste cross, in Neerpelt op 30 september. Ik kijk er heel erg naar uit.”

BETFIRST: “VISIBILITEIT IS CRUCIAAL”

Nieuwe cosponsor dit seizoen is betFIRST, een van de grootste online platforms voor sportweddenschappen en online spellen in België. “We zijn zeer blij dat we in dit verhaal stappen. Veldrijden is onderdeel van het Belgische DNA”, zegt de Ierse CEO Alexis Murphy. “En de sport staat heel dicht bij het volk. Een waarde die wij bij betFIRST ook erg belangrijk vinden. Het grote aantal wedstrijden live op tv maakt veldrijden visueel bovendien heel interessant. En die visibiliteit is voor ons cruciaal.”

 Steylaerts-betFIRST

Vrouwen elite: Alice Maria Arzuffi

Mannen elite: Daan Hoeyberghs, Marcel Meisen, Braam Merlier, Gianni Vermeersch

Bron: PM

Foto: website Steylaerts.be