Storm Ciaran zorgde voor wat modder in Rijkevorsel

Storm Ciaran zorgde voor wat modder in Rijkevorsel

Dit weekeinde werd er op zaterdag, 04 november 2023 een wedstrijd gereden in Rijkevorsel. door de werkzaamheden rond het centrum kon er niet gestart worden op de weg en werd het parcours in de Kievitheide een beetje aangepast.

Maar de storm Ciaran had ervoor gezorgd dat de renners/rensters een vettige ondergrond onder de wielen geschoven kregen. We kregen een droge editie voor de masters en de elites 3 maar nadien gingen de hemelsluizen open en kregen we een accidentrijke wedstrijd te zien op deze ondergrond.

Bij de elites 3 kregen we een goede start van Björn Houben. Hij was gebrand op een overwinning nu hij al verschillende weken net naast een overwinning greep. Hij nam de kopstart en zag zijn concurrenten al diep in hun reserves grijpen om mee wedstrijd te maken. Maar de onstuimigheid van Björn deed hem halfweg de wedstrijd de das om. Hij had een kleine voorsprong op zijn medeconcurrenten maar in een modderige stukje van de omloop maakte hij een slipper en moest Jens Gys laten terug keren. Met z’n tweetjes probeerden zij een kloofje bij elkaar te fietsen en dat lukte hen ook. Maar na driekwart wedstrijd vond Jens Ghijs het OK en versnelde hij. Hij reed weg van Björn Houben en pakte zo zijn overwinning in Rijkevorsel. De tweede plaats was opnieuw voor renner uit Paal – Beringen en de derde plaats was voor Maton Bjarne.

Bij de masters A kregen we een pechdag voor de Belgische Kampioen Dries Pauwels. In de tweede ronde kreeg hij af te rekenen met mechanische pech en moest noodgedwongen de wedstrijd staken. Voorin werd de wedstrijd hard gemaakt door Joeri Lambrechts. Hij reed van start tot finish aan de leiding en kon zo de overwinning naar zich toe halen. De tweede plaats ging naar Glenn Vanginneken en de derde plaats was voor Michael Blancy.

Bij de masters B staat er geen maat op de regerende wereldkampioen Danny Sleeckx. Hij behaalde met gemak zijn overwinning. Hij had geen moeite op dit glibberige parcours. De tweede plaats ging naar Jef Paeshuyse en de derde plaats was voor STefan Nerinckx.

Bij de masters C/D ging het in het begin van de wedstrijd gelijk op. Gert Decnodder, Guido Verhaegen en Dirk Mertens hielden er een mooi tempo op na. Halfweg de wedstrijd verdapperde Gert Decnodder en Guido Verhaegen had niet meteen een antwoord. HIj probeerde zijn eigen ritme aan te houden en zo zijn tweede plaats veilg te stellen. Dirk Mertens moest voorin de rol lossen door een slipper en kwam toch nog mooi derde over de streep.

Rudy Blommen pakte de zege bij de ouderlingen. Hij kon Tony Taelman en de regerende wereldkampioen War Lievens achter zich houden.

37 renners doken het veld in bij de elites zonder contact en beloften. In de eerste ronde kregen we al meteen een afscheiding door Janssen en Verheyden, Vandenbrouck. Ook Jarno Bellens zat goed mee in de wedstrijd. Hij fietste op een voorlopige vijfde plaats. Het trio kreeg niet veel voorsprong want het was Janssen die een versnelling plaatste. Zijn teamgenoot Vandenbrouck zette druk en daardoor maakte Janssen een fout en zo kwam Vandenbrouck Arno aan de leiding. Janssen die een hele wedstrijd aan de kop heeft gereden moet zich tevreden stellen met een tweede plaats na de fout. Bellens uit Heist op Den Berg is derde.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts