Succesvolle jeugdinitiatie op WK omloop in Zolder

Succesvolle jeugdinitiatie op WK omloop in Zolder

Zaterdagvoormiddag  verzamelden zo’n 40 enthousiaste rennertjes voor een jeugdinitiatie in de cyclocross onder leiding van Marc Wauters, Pierrot Potargent en Eddy Ponet op en rond de WK-omloop in Zolder. De Vlaamse wielerschool werkte hiervoor samen met het gemeentebestuur van Heusden-Zolder. Die boden na afloop de kinderen een stuk taart met koffie aan. Burgemeester  Mario Borremans keek tevreden naar het schouwspel.

Limburgse veldritcoach Eddy Ponet blikte achteraf tevreden terug op de jeugdinitiatie. ‘We hadden de groepen opgesplitst in 16 jongeren, de jongsten dus en de rest waren de ouderen. We leerden hen de beginselen van het veldrijden al spelenderwijs aan. Het was voor sommigen zo een toffe ervaring, dat ze volgende woensdag al komen mee trainen met ons. Het was voor de klein mannen dus tegelijk leerrijk en interessant.  We zijn blij zo weer de link te kunnen leggen met de cyclocross,’besluit Eddy Ponet.

Wie interesse heeft om ook in het veld te duiken, kan dat. Op woensdag, telkens vanaf 15 uur, wordt er verzameld aan het centrale gebouw van de wielerschool, gelegen aan het BMX circuit van Circuit Zolder. Wie niet over een fiets beschikt, kan die huren aan tien euro per keer. Sowieso mag er drie keer mee getraind worden, zonder dat er betaald moet worden.