Sunweb-Revor zorgt voor zekerheid

Sunweb-Revor zorgt voor zekerheid

ava

Sunweb-Revor denkt aan de toekomst. Manager Jurgen Mettepenningen maakte nog voor de start van het veldritseizoen werk van een aantal contractverlengingen.

Tim Merlier mag wel gerekend worden bij de talentrijkste eerstejaars van het team. De renner uit Wortegem-Petegem mocht afgelopen maand zijn handtekening zetten onder een contract dat hem tot zijn laatste winter als belofte aan het team bindt.

Ook zijn dorpsgenoot en ploegleider Mario De Clercq zal in de toekomst aan de slag blijven bij Sunweb-Revor. De oud-wereldkampioen veldrijden zette in Zwitserland zijn krabbel onder een nieuw contract met het team.

“Met Mario houden we iemand van het eerste uur aan boord,” vertelde Mettepenningen op teamsite. “Uit de gesprekken met de renners die ik in Sankt-Moritz (op stage.red) voerde, bleek wat voor een belangrijke factor Mario wel niet is. Vandaar deze verlengde en verbeterde overeenkomst.”

Ook Stef Boden zal nog een jaartje langer in Sunweb – Revorkledij rondfietsen, tot eind 2012.

“En daarmee willen we onze pechvogel een hart onder de riem steken”, geeft Mettepenningen commentaar. “We laten hem niet zomaar vallen door zijn knieperikelen. Stef kan blijven rekenen op ons vertrouwen.”

“Die contractverlenging maakt het mentaal wat gemakkelijker, want ook op dat vlak heb ik het zwaar gehad,” luchtte Boden zijn hart. “Dat Jurgen en Mario De Clercq in mij blijven geloven, is een pak van mijn hart. Nu hoef ik er niet langer wakker van te liggen of ik nog wel een contract zal krijgen, en kan ik me concentreren op mijn herstel.”

“Nadat ik geopereerd werd aan de geraakte linkerknie door een val in Averbode, stak compensatiepijn de kop op in de andere knie. Die pijn is van die orde dat ik niet aan competitie mag denken, maar trainen lukt wel.”

“Ik probeer nu zoveel mogelijk de pijn te verbijten en de schema’s van trainer Marc Herremans op te volgen. Alle mogelijke onderzoeken brachten niks fouts in die knie aan het licht. Het is dus wachten tot de pijn uit zichzelf wegtrekt, of tot we toch een oorzaak ervan hebben gevonden. Iedere morgen sta ik op met de hoop dat alles plots in orde is.”

De komende jaren kunnen de troepen van Sunweb – Revor ook op vertrouwd materiaal blijven rijden. Manager Jurgen Mettepenningen verlengde het contract met Ridley Bikes met drie seizoenen.

Brecht Toelen